Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký inhibitor koroze lít do topení

Od: peti31* odpovědí: 7 změna:

Zdravím .

Mám vypuštění topení a budu ho znova napouštět. Bylo by tam asi dobré dát inhibitor koroze. Ale na trhu je jich spousty. Můžete mi poradit se kterým máte zkušenosti a co byste mi doporučili. Samozřejmě Cena a kvalita aby byla nějak rozumná. Ani netuším kolik tam je vody. Je tam 11 radiátorů plus rozvod a kotel. Můj tip je cca 150litrů

Za rady děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

1x

Já tam neleju nic, kotel i radiátory jsou 20 let staré a žádný problém.

hodnocení

1x
Vyhozený peníze.
Vloni jsem předělával kousek topení. Po třiceti letech byly trubky vevnitř jako nový.

hodnocení

1x

Jaký inhibitor koroze lít do topení? Žádný, skutečně je to jen návnada na získání peněz. Rezivění potřebuje kyslík, ten se z množství vody v uzavřeném okruhu velmi rychle vyčerpá a k dalšímu rezivění tedy nedochází. Plastové trubky podlahového topení mají kvůli tomu kovové "stínění", přes plast by se totiž mohl kyslík do vody dostávat, kovovými trubkami nikoli.

hodnocení

0x
Nejlepší je topení nevypouštět. Některé inhibitory či přísady proti mrazu můžou někdy zapříčinit netěsnost na pakovaných spojích teflonem či provázkem.

peti31*
hodnocení

Děkuji za rady. Tak to asi napustím jen s vodou.

kenav

Jako zadostiucineni to napust dešťovkou.

hodnocení

0x

u starého topného systému to nemá cenu cenu by tomělo pokudby jste měla kondenzační kotel tam to výrobce podminujek záruce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]