Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodný betonářský písek k obsypu KG?

Od: petr888 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
zbylo mi hodně betonářského písku (betonářský písek tříděný, 0-4, prostě ten šedivý, všichni známe). Mohu ho použít na lože a obsyp pro roury KG 110 (kanalizační, ty oranžové)? Potrubí bude na dešťovou vodu do nádrže k tomu určené, spád 2%, hloubka uložení v nejnižším bodě 1,1m, v nejvyšším bodě na opačné straně domu 0,3m (nad trubkou necelých 20 cm).
Předem děkuji za radu.
Petr

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych ho klidně použil, podle mě na písku nezáleží.

krtek*

to teda záleží...písek by měl být kopaný, bez ostrých hran, které by mohly poškodit plastovou trubku..auto taky neleštíš šmirglem, ale švédskou utěrkou

re4zon
A opravdu veris tomu, ze pisek s ostrymi hranami prorazi kgcko? Kdyby slo o sutry frakce 64 tak nereknu, ale tohle ji maximalne poskrabe..
petr888
hodnocení

Známý, co tohle dělá už delší dobu (dělá na stavbách pracovníka), tak mi řekl, že je akorát důležité, aby třeba pod trubkou nebyl nějaký větší kámen, který by jí mohl prorazit, že menší frakce nevadí.
U vstupu do nádrže jsem obsypal kousek trubky fr. 4-8. Je to tedy špatně? Ještě se k tomu dá dostat, mám to odhrabat a nahradit pískem?
Děkuji.

Je je to vše OK klidně jej piužij,lepší ,spíš levnjěší je ten co obsahuje více prsti(hlíny) z případné skrývky.Ten jsme používali v minulosti na akci čisté vytápění,po skoro celém městě.pokud nebyl tak normální co se vozil na betonárnu.Jinak jak píše-větší kameny okolo trubky nesmí být. I kdyby to byl plavený říční štěrkopísek obsahoval valouny velikost skoro až 15cm!Ale to co píšešje to nej!

hodnocení

0x

Pokud je to praný ,velikost 0-4mm pak není problém a běžně se používá.Pokud by byl s větší zrnitostí pak by tpo mohlo být problémem.Ovšem to krytí necelkých 20cm je zoufale málo!

petr888
hodnocení

Ano, s tím malým krytím naprosto souhlasím, bohužel. Budu se modlit, aby to v zimě nedělalo problémy, níž to dát nešlo, neměl bych skoro žádný spád. Máme tady samou břidlici, už po 10 cm začínají první šutry. Níž se už nedalo kopat. Tak tak jsme se dostali do hloubky, aby nad nádrží byl alespoň metr zeminy. Od ní jsem pak jel spádováním 2% (1 - 2%) až k poslednímu vstupu, který vyšel pouze s 20 cm nad trubkou.
Kdyby měl někdo radu i ohledně lepšího řešení zásypu v těch 20 cm, může připsat, nechce se mi zakládat další vlákno...
Děkuji

hodnocení

0x

Věřte tomu, že je to dobré řešení.

petr888
hodnocení

Děkuji, tohle jsem přesně potřeboval slyšet, jen mám trochu obavy, aby se to pak nějak v tom písku v zimě nehlo. Snad to bude OK.

Není důvod, proč by se tpo mělo hýbat někam. Budou tam jezdit tanky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]