Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v KOTLI

Od: smakabal* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den mám vodu v kotli respektive tam kde by neměla být v popelišti a okolo kotle .Vlastním kotel H-41 do teď jsem tenhle problem nikdy neměl .Dříve jsem topil ledvice,sokolov ,dřevo a niní jsem zkusil polské uhlí. Zdá se mi že kotel dehtuje mohlo by to kondenzovat nebo tak něco? okolo kouřovodu jsem si povšiml kapek ve spojích , děkuji za odpověďˇ

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

3x

Nepíšete jak je kotel starý, kontrolujte úbytek vody v expanzní nádržce,je možné že váš kotel má prasklinu. Kdyby to byla kondenzace z uhlí, tak by se zdřejmě stačila z popelníku vypařit.

hodnocení

3x

Tohle jsem jednou řešil taky. Kotel mi tehdy netekl ale byl to skutečně dehet a další "bordel" z nekvalitního hnědého uhlí. Pořád jsem to musel čistit jak se to zanášelo.

smakabal*
hodnocení

chci se zeptat spider bylo v kotli hodně vody myslím tím vodu ta kondenzační .a jak si bejt jistej co je příčina

Musím již předem upozornit, že to byl můj případ. Nemůžu na 100% tvrdit, že je to i váš problém. I když je tu velká podobnost.

Té "vody" tam bylo tolik že to stačilo na to, abych se pořádně vylekal, že mi kotel teče. Po vyčištění a zatopení dřevem se žádný kondenzát netvořil. A s briketama taky ne.

smakabal*
hodnocení

děkuji za odpověď zkusím dnes topit pouze dřevem a uvidíme dám vědět .

doplněno 19.12.09 13:20:

lidičky myslíte že by mohlo vodní sklo?

smakabal*
hodnocení

myslíte že by pomohlo vodní sklo? na sáknutí kotle?

smakabal*
hodnocení

TÁK ráno jsem šel k vyhaslému kotli a světe div se ani kapka ani vlhko. Takže teď´ pokus č 2 zatopil jsem dřívím a přidal TO uhlí z polska začínám mít nedůvěru k jedné nejmenované společnosti s prodejem uhlí.

hodnocení

3x

Na této stránce se dozvíte něco o nehořlavém uhlí z Polska

orava.sme.sk/...

1jara*

Dobrý den, tak jsem rád že to není ten problém s prasklým kotlem.

smakabal*
hodnocení

kotel je starý 3 roky( koupený na inzerát od starých lidí kteří ho měli jako rezervní a pořídily si plyn a tak se ho zbavily) kotel byl orginál zabalen ze záručnim listem z roku cca 78 a vše zatlučeno na původní paletě-z toho usuzuji že je jako nový za skladu.3-roky v provozu až doteďˇ bez problému . kouřovod =kapky v kolenech a v popelníku. teď´ topím dřeven a zatím nic .rano všude voda ale v kotli jen dole. pak jsem zatopil dřevem a dehet v kotli teplem zmokval uplně celej kotel ve vnitř slabě mokrý . tak nevím kondenzát nebo co?

smakabal*
hodnocení

TÁK ráno jsem šel k vyhaslému kotli a světe div se ani kapka ani vlhko. Takže teď´ pokus č 2 zatopil jsem dřívím a přidal TO uhlí z polska začínám mít nedůvěru k jedné nejmenované společnosti s prodejem uhlí.
*zed*

smakabal*
hodnocení

hm.hm děkuji za názory a rady je dobré že vůbec něco takovýho jako tato poradna na internetu funguje protože v případě problému je paráda se o problém s někym podělit. Ono před svátkama a aby kyksnul kotel. ani si nechci představit bejt bez tepla a nebo plašit a kupovat nový kotel třeba zbytečně zatím každopádně děkuji za rady*palec*

randolf*
hodnocení

0x

Každý kotel ve kterém je teplota do 60 °C rosí a to někdy silně.Stává se to hlavně v případech kdy chce majitel šetřit uhlí. Účinek je však opačný, kotel dehtuje a tak vytváří izolační vrstvu. Chce to výhřevnější palivo a teplotu udržovat mezi 70° a 80°C.

smakabal*
hodnocení

AHA TAK TO BUDU ZESE O NĚCO CHYTŘEJŠÍ ,KAŽDOPÁDNĚ DĚKUJI*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]