Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jak je to se zárukou plynového závěsného kotle?Koupil jsem starší kotel od jiného majitele.Je ještě v záruční lhůtě od výrobce.Bude platit záruka i když kotel se prodá a bude viset u jiného majitele?Prý praxe je taková,že záruku na nový plynový kotel podepíše servisák až když kominík schválí komín a podobné věci.Tak se v tom už nevyznám
Řekl bych, že je to věc kupní smlouvy - podmínek koupi. Některé firmy prodávané zboží se zárukou 2 roky považují za smluvní vztah - ten se má týkat i oné záruky a případná reklamace pak musí být řešena s výrobcem bez tohoto prodejce. On jako prodejce má povinnost kupujícímu reklamační servis poskytnout, ale to vy jako třetí osoba nejste...
Tak jsem třeba já vyreklamoval přímo u výrobce telefon Lenovo - koupený z bazaru, ale vyrobený dle čísla prokazatelně před rokem, tj. poskytovali záruku 2 roky od výroby.
Zákonná záruka je daná zákonem a podpis kominíka apod. na ní nemá vliv.. Kupní smlouva je prodejce s prvním kupujícím, pokud tam je jeho jméno tak další kupující s jiným jménem záruku už nemá...
Obecně při koupi zboží které je ještě v záruce , záruka nezaniká jen ji může uplatnit ten na koho je kupní smlouva. Abyste mohl uplatnit reklamační právo vy je třeba mít sepsané s původním majitel Postoupení práv z vadného plnění.
Něco o tom třeba zde dtest.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.