Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit puch z povleku na polštář?

Od: alena350® odpovědí: 15 změna:

dobrý den, potřebovala bych konzultaci, jak postupovat v tomto případě: koupila jsem si starší dekorativní povlek na poštář, je z neznámé látky, na přední straně je to vlastně takový strojový gobelín. Velice zachovalý, ale přesto z něj je cítit takový óder ... Dlouho ležel někde ve skříní. A použila jsem jako první krok 24-hodinovou lázeň v octové vodě, pak jsem ho vyprala v gelovém prostředku, tedy namočila do něj a v ruce promáchala, pak jsem ho v ruce máchala v čisté vodě, pak jsem do vody dala pár kapek aroma oleje ze šalvěje a pak dala na sluníčko. Pořád je slabě cítit...je jasné, že nemůžu použít Savo. Máte nějaký dobrý nápad? p.s. Vim, Že je to na hranici kýče, možná i za ní.

Jak odstranit puch z povleku na polštář?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Dala bych ho na delší dobu do mrazáku.

hodnocení

To je zajímavý nápad. Líbí se mi, to by materiálu nemuselo ublížit ...

gumid
hodnocení

2x

Kýče? Mě se to líbí. I když to není žádná moderna...

Na koberce se používá úspěšně jedlá soda. Zasypat a povysávat.

Nebo posypat, když to bude trochu vlhké/mokré po namáčení a nechat působit.

hodnocení

1x

já podobné řeším sluncem - třeba naruby nechat na slunci "vypálit" - vůně sluníčka se mi líbí... a klidně těch 5 dnů ...

kenav

Tohle je spravne.

obdobně funguje i radiátor, ale to ted není aktuální

hodnocení

0x

vyzkoušejte zde-pár tipů bydleni.instory.cz/... já osobně bych hned neprala, ale nejdřív nechala venku vysmrdět, aspoň týden..nebo i déle

hodnocení

0x

("na hranici kýče, možná i za ní" - to vás chválím, vidíte to správně); určitě pomůže čas - tejdny, měsíce (roky) v teplém nevlhkém prostředí (ideální by bylo na slunci, ovšem to nelze, to by za chvíli vizáž vůbec nebylo lze řešit, sluníčko by jí vypilo..., ale stačil by čerstvý vzduch) - veškerý puch zmizí... (ale to asi víte, a chcete řešení za dřív...)

hodnocení

Ano, spěchá to, toužím po tom, dát polštář na nejpohodlnější křeslo a počkat, až se přihrnou skutečné paní této domácnosti a uvelebí se na něm. *smich* Mají rády novinky.

hahanaj*
hodnocení

0x

prodává se Savo na praní které barvy neponičí, ale klidně bych zvolila Sanytol...prodává se na praní, ten by měl zápach odstranit

kleo
hodnocení

0x

Zkuste ještě na noc nebo na celý den namočit do vody s voňavým máchadlem, dát ho do vody více a potom jenom ručně vyždímat. Nechte vysušit na sluníčku.

hodnocení

0x

Já bych řekl, kýč jako vyšitý, jestli ono to nebylo v kočičím kotci a pak je to jasné co to tak "voní". Dal bych to tam zpět. Nic ve zlém, ale...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zabalim do sacku a pustim ozon na hodinku

hodnocení

Dobrý den, z čeho ten ozón pustíte?

hodnocení

0x

Přes noc nechat namočené v Aviváži.
Poté vymáchat a nechat venku usušit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]