Nejste přihlášen/a.
Tento dvojvypínač jsem kdysi rozebral a teď nevím jak to složit.Chybí tam neco,nejaké kolíky?
Mám ješte dotaz. Existuje poistka a nebo jistič na 230V medzi 10-16A.Napr.12,14A?
Chybí plastový vkládací rámeček s oušky s černé barvy. Ocelové jsou jen na zásuvkách a sporákové kombinaci v Tangu.
Je to ABB Tango
111 - Tango tyčku nemá!
Satam - to je ABB Klasik, ten tyčku vlastní
nepřu se, já to ještě rozebrané neměl..každopádně tomu něco chybí...asi přídržná deska... kvelektro.cz/...
Chybí tam kovová tyčka, provedení je jasné z obrázku. Jen uvedu, že vypínač, který jsem vyfotil, používám jako jednoduchý, proto jsou obě poloviny slepené.
Je možné, že tvé provedení nemá plastové čepy na bocích a tyčka je delší, protažená úplně skrz. Z tvé fotky nejsou boky vidět.
@novak1: Takže je to přesně takhle (Je možné, že tvé provedení nemá plastové čepy na bocích a tyčka je delší, protažená úplně skrz. Z tvé fotky nejsou boky vidět.), nic jiného tam nechybí.
to je fotka na houby,tochce detail obou půlek a i z boku . Dost možná se nasadí oběpůlky vnjšky na rámeček a uprostřed se pak zacvaknou do sebe...
Dvoutlačítkové spínače mají plastový rámeček a jednotlačítkové spínače nemají žádný.
Oba typy mají plechovou základnu a je možno strčit do několikanásobného rámečku. Byť je tohle podobné Tangu, tak je to spíš křížené jakoby s ABB a tyčku až zas tak úplně nevyvracím, jako v předchozím příspěvku.
Jestli mysíte tohle, tak to tam rozhodně nechybí. To je v "tangu", což tenhle vypínač není i když je tvarově podobný. Chybí tam skutečně ten drát.
Ano Magnone, to je ta deska, co by chyběla u ABB Tango.
Mě zmátl ten tvar vypínače tazatele. Je to levná kopie ABB Tanga a tak je tam provedení jak psal 111.
Tak jsme to zdárně dali dohromady a doufejme i poradili tazateli.
Takže jste se uznesli na pevném drátu,to bude muset být nejaký pevný ,kalený ,otvory mají jen do 2mm.
"to bude muset být nejaký pevný ,kalený"
Nikoliv, je to běžný drát, nemusí být ani železný (třeba svářecí mosazný). Musí přesahovat na kždé straně cca 1 mm přes klapky. Klapky na něj navléknete, drát jedním koncem zasunete do otvoru v rámečku, vhodným nástrojem rámeček mírně roztáhnete a zaklapnete druhý konec drátu.
Jestli se mi podaří něco najít ve svých zásobách, dám sem fotku.
To bude muset být takových 6-7mm,do jedné strany to jde zasunout asi 5mm + presah 2mm.Kdyby seten drát pohnul do strany tak by to vypadlo pri 1mm do stran.
Tohle je sice ze staršího typu, ale v podstatě je to stejné. Drát má průměr 3 mm a na každé straně o 2 mm přesahuje klapky. Na drátě uprostřed jsou v originálu malé prolisy, které udržují drát uprostřed, ale pro funkci nejsou nutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.