Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální vysavač...jakou jednotku máte?

Od: meridius* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, vybírám jednotku centrálního vysavače a popravdě se divím, jak málo je informací na fórech apod. Zajímalo by mě, jakou značku používáte.

Mám v okolí jediného uživatele respektive jeho rodiče mají Husky už poměrně dlouho a jsou spokojeni. Jenže Husky stojí cca 22000,-. huskykrenek.cz/...

Pak tento allegrovac.cz/... ten je za 16.889,-, sice 5 let záruka, ale jen 3 roky záruka na motor

menredvac.cz/... cena 14 289,00 2 roky záruka

O jiných neuvažuju...rozdíl mezi nejlevnějším a nejdražším je skoro 8000,-. Informace nulové, rozvody jsem si dělal sám, takže nebyl součástí instalace žádný doporučený.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám doma 10 let typ "SOS 103.1.V/CJ/K32.A". Rozvody jsem si dělal sám a to 2x, protože původně byl vysavač v předsíni a až po postavení garáže byl přesunut.

Značek je spousta, nabídky si umíte najít. Je ale na vás, jestli si koupíte dražší nebo budete za oněch 5-6 let předělávat. Také nikdo nemůže ani tušit, kolik toho měsíčně navysáváte.

Dále uvedu, že i super značkový kus může být vadný / i extra levný výprodejový vám může vydržet 20 let. Já řeším spíše příslušenství - to se používá velmi často a je nutné ho měnit. Takže kupte takové, které má levné díly. Za těch 10 let mám druhou hadici, druhé "koleno", třetí kartáč a druhý separátor popela. Dále jsem improvizoval s filtrem - přidal jsem ještě jeden z jiného "nechlupatého" materiálu.

hodnocení

0x

Od roku 2010 mám centr. vysavač V3 Allaway.
Zatím naprostá spokojenost. Tichoučký, výkon na malý domek naprosto dostačující.
Koupil jsem za 10.000,- z aukra předváděcí kus.
ventilatory-klimatizace.c/...

Nevýhoda je ta, že filtry musím kupovat z Německa, u nás jsem neobjevil firmu, která by to dodávala.
Tzn. o cca. 200Kč dražší poštovné. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]