Nejste přihlášen/a.
Na plynovém prutokovem ohrívači je vodná armatura co nadzvedáva plynový otvor a kolem toho čudlíku kape voda ale jen když se voda zastaví odkape ta co je v potrubí.Dáse to opravit lehko a nebo to nechat tak.
Čistil jsem to kyselinou ,kapalo to i pred tým ale byl slabý prutok vody a teď to trochu slabe hreje vodu ,ten čudlik se asi moc nevysouvá.Prutok vody je dobrý ale plyn nejde naplno .Má to prutok asi 5,2l za minutu.
Vyměnit těsnění, je zbytečné kupovat novou armaturu. Čas od času těsnění vyměním (i membránu), armaturu vyčistím a vše co se otáčí promažu grafitovou vazelínou.
Z té vody co kape už jsou šrouby zarezlé a ta hrídel na manipulaci s vodou je taky zarezlá,netočí se,10 let bez servisu,nevím jestli to rozeberu. A když tak nerozsype se to? Dá se to lehko složit naspátek.Tam je nejaká pružina. Rozebral jsem jeden vypínač a nemohu to poskládat.
Proč to teda kape ,co tam vymenit?
To je vizitka údržby. Já to dělám každé dva roky a mám klid. Když o tom nemáte "páru", zavolejte servis, než něco poděláte.
Novou armaturu jsem nikde nenašel.Našla by se nekde?
Puvodne jsem čistil plyn a plamínek aby horel ,ten je ted ok.A chtel jsem vyčistit taky sitko na vode,sitko tam už dávno není ,složil jsem to a melo to slabý prutok ,potom jsem dal kyselinu a prutok ok ale slabe hreje vodu.Napadlo mi ,co tak dát na ten cudlík tenký plíšek aby to dotlačilo.
Měl jsem nedávno podobný problém. Zavolal jsem plynaře, prohlédl, nesmyslně nastříkal zvrchu(!) na armaturu jakýsi sprej (což logicky nepomohlo) a prohlásil, že se armatura již sehnat nedá a že to asi nepůjde ani rozebrat. Nechal si zaplatit 1000,- Kč a odešel. Nebylo co zkazit, tak jsem to rozebral sám a pochopil jsem, proč se mu do toho nechtělo. Z několika starších armatur jsem poskládal jednu funkční, ale nepodařilo se mi jí utěsnit. Hliníkové těsnící plochy byly natolik degradované, že to prostě nešlo. Na Internetu jsem našel firmu, která tyto armatury prodává repasované za cca 1500,- Kč. Existuje ale několik modifikací a samozřejmě, že tu mojí neměli.
Takže nezbývalo, než vyměnit celý ohřívač. Firma "Brano - Moravia"vyrábí typ " VEGA 10", kterým lze starý ohřívač nahradit bez jakékoliv úpravy trubek. Prostě odmontujete starý - namontujete nový. Práce na hodinu.
Tak prodej těch dílů je tady, ale asi máte smůlu, zřejmě už je nemají.
plynoservistodorov. cz prodáva armatury, a zdá se že je taky má.
Jaký je rozdíl mezi Mora top vega 10 N012 a mezi Moratop vega 10 max N032. Z popisu to není jasné.Podobné je to i u bateriových a taky s hydroturbínkou ,jsou po dva ohrívače ,dva na baterii a dva na hydroturbínku ale rozdíl z popisu není jasný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.