Nejste přihlášen/a.
Mám na chatce obyčejný kouřovod z 1.5mm plechů vedený z domu nad střechu pomocí dvou 90° kolen, jako je na obrázku první varianta. Všechno funguje, dokud nezafouká, pak mi to chytne zpětný tah a vydýmí to chatku. Vedu kouřovod až 1,3m vodorovně, abych se dostal za přesah střechy.
Tak přemýšlím jak to nejlíp řešit. Jestli druhá varianta, kde bych vedl komín šikmo (pomocí 45° kolen) nějak podstatně zlepšuje tah?
Dalši varianta by byla, nechat to jak to mám a jen přidat na výšce. Nikde jsem nenašel žádné fakta o tom, jak zásadně brzdí tah pravouhlé kolena, vodorovný kouřovod versus šikmé stoupání.
Zdravím
Nechal bych to tak, anebo až za tou stěnou můžete dát 45 st. rouru a 45 st. a svislou nahoru vlastně stejně jako s tím pravoúhlým kolenem jen 2x 45st, (nemusíte sekat přez zeď šikmou díru jak to je na tom druhém obrázku ale i tak můžete) a celou část co je venku zaizolovat, nebo nechat kouřovod tak a jen zaizolovat rovněž můžete navýšit výšku. Pak záleží co je to za kamna čím a jak tam topíte, jsou-li to kamna s velmi vysokou účinností pak spaliny budou studenější čímž jsou vyšší nároky na zaizolování vnější části kouřovodu...
Přesně jak píše magdon . Pokuď při běžném topení vše funguje a jen pokuď fouká vítr , tak vás to vykuřuje tak je to tím větrem . Já jsem na cizích diskusích zahlédl bouřkovou stříšku .
Jde o to že okolo vyustění komína je proužek plechu okolo . Spodní hranu má cca asi 2cm níž a horní hranu zase pod kloboučkem také 2cm . Když fouká vítr , tak vlastně jde spodní drážkou a pak vystupuje horní a kouř je jakoby vysáván z komína.
Mám nízký komín cca 4m od země a naprosto bezproblému
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.