Ahoj vsem,mam netypicke možnosti bydlení a nezbyva mi nic jiného,nez mit postel o velikosti(sirky)137cm. Takova matrace ale neexistuje,jedine na zakázku,ale to je zaprvé moc peněz na studentku a taky by to nejspíše trvalo dlouho. Loznici vybavuju zásadně z ikei,je to rychle,poměrně levne a jejich styl miluji. Myslite,ze lze uříznout jejich klasickou matraci 140x200 na těch mych nutnych 137cm? Jednalo by se o matraci malfors za 3290,- Děkuji za rady
Jestli jen 3 cm tak by šla nastrkat do rámu postele a nahoře mimo rám trochu odskočí. Jestli to je mezi stěny či něco nevíme co jako celek, tak se také snad podá... Prvně bych zkusil a až následně zkracoval. Dvakrát měř, jednou řeš ...
bibi
Právě ze je z jedne strany mezi stěnu a z druhé na vestavenou skrin(deda kutil zkrátka potřeboval originální šířku) takze šířka je zásadní
Nejdriv na boku rozparat potah a kus stahnout. Matraci stlacit v miste rezu co nejvic, napr. dvema latemi tesne vedle sebe a na ne treba nekoho postavit, idealne tak 4 lidi Mezi latemi pak riznout pokud mozno jednim tahem nejakym superostrym nozem, me se osvedcil kovovy ulamovak s kvalitnimi cepelemi. A hlavne si to zmerte presne a nekolikrat, at tu pak neni dotaz cim slepit matraci
Ahoj, chápu Tvé uvažování a dříve bych přemýšlel nad tím stejným. Dnes bych místo toho ihned zakoupil matraci 120x200 a "díru" vyplnil vhodnými polštáři. Mimochodem za studií jsem na podobné spal několik let i s dívkou a nikdy nebyl problém. Dnes neztrácím čas vymýšlením vymyšleného.
Já jsem kupoval matraci na míru. Takže vím, že to jde sehnat.
Uříznout molitan 3cm, není problém, pokud máte dlouhý nůž, něco jako dortový, musí být ostrý jako břitva. Dobře namalována rovná čára, nespěchat a pomalu řezet. Lehce tahat nůž, netlačit. Bez mačkání matrace, jinak je to křivé.
Odpovovým drátem to půjde taky, ale bude to pak spálené a tvrdé.
Všechno jde, ale aby úprava nebyla dražší, než atypická matrace. Doma amatérsky to budete dělat těžko. 3cm jsou 2% šířky, podle mě by se tam měla vejít. Já bych to risknul.
Zdravím, nekomplikovala bych si život pokud matraci ještě nemáte koupenou. Český výrobce matrací MPO matrace Zdounky Vám vyrobí i rozměr jaký potřebujete. Cenově přijatelné, krátké dodací lhůty, mívají i různé slevové akce. Doprava bývá zdarma, vlastní zkušenost. Zkuste se vygooglit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.