Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panty u skříňky

Od: ewa* odpovědí: 11 změna:

Mám měsíc starou kuchyni z lamina(od truhláře) a dnes vypadl rohový pant-vyviklaly se šrouby u rohové skříňky(skládací otvírání).U dalších dvou je to jen otázka času.To přece není normální,ne? Kuchyně z lamina a tento systém otvírání se běžně dělá-jaké máte vy zkušenosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Vypadá to tak,že kvalita toho lamina není příliš dobrá.Vruty jsou vytržené a to by se nemohlo stát pri vhodné pevnosti lamina.

Do těchto desek se dělával úplně jiný systém zavírání.

JABRAKA

hodnocení

1x

Přikláním se k názoru kolegy Jabraka, podle fotky jsou tam šrouby, kterém se tam běžně dávají, takže opravdu ta kvalita té dřevotřísky může být na vině. Tři závěsy na tak velké, resp. široké dvířka by měly být dost. Jako truhlář při reklamaci bych argumentoval nevhodným používáním, teda kuchařka nebo někdo jiný neopatrným otvíráním mohla ty šrouby vytrhnout.

Pokud je to kvalitou, máte se na co těšit, za chvíli se mohou vytrhnout další závěsy. Řešení - oprava je snadná, když je to rohová skřínka, je předpoklad, že vedle ní je další skřínka. Doporučil bych provrtat dřevotřísku křížem a dát tam normálně metrický šroub a matku. Na všechny tři závěsy, máte pokoj. Vedlejší skřínka ty hlavičky šroubů zakryje.

Je to rychlé a trvanlivé řešení, oprava se dá udělat bez rozebírání skřínky a linky. Dovedete si představit, že zase budete mít linku rozebranou, nekompletní, budete čekat na pana mistra a brát si volno, žrát si nervy? *zed*

raadek*
hodnocení

0x
Normalni to rozhodne neni. Na praci mate zaruku 3 mesice, tak ji vyuzijte. R.

hodnocení

0x
Teda úplně normální to není, asi se někde vloudila chybka. Nebyla by fotka? Docela by mě to zajímalo.
papene*

Zkušenosti zatím žádné.Hlavně bychom to reklamovali.

doplněno 18.12.09 23:47:

No to jsou díry jak do p...Měl by Vám vyměnit skříňku za novou.Přece nebudete mít doma takovou opičárnu, která určitě nastála pár korun.

ewa*
hodnocení

Reklamovat to samozřejmě budu,jenže co se s tím dá dělat,leda přemontovat panty a zůstanou tam díry ...

ewa*
hodnocení

Tak jsem to teď vyfotila...

Panty u skříňky
Už jsem viděl ledasco, ale po měsíci tohle ne. Po několikaletém používání se to stát může, ne za měsíc. Otázka zní co je špatně.
Špatný lamino? Těžko říct.
Krátký šrouby? Buď se používají eurošrouby což není tento případ, nebo šrouby 3,5x16 či 4x16.
Velký dvířka a panty to neunesou? To se z fotky nepozná.
Hrubé zacházení? Odtud asi vítr nevane.
ewa*
hodnocení

Hm,mě to taky rozum nebere-je to rohová skříňka 90x90 se zalomeným otvíráním a panty jsou tři nad sebou,výška 79cm.Takže by neunesly panty,se mi nezdá.Lamino Edger,18mm-to se normálně používá na nábytek...

ewa*
hodnocení

ještě jedna-

Panty u skříňky #2
Pokud stojí vedle rohový skříňky ještě další, tak nejsnažší oprava bude v použití delších vrutů. Použít tak 4 x 35 a přišroubovat pant do obou skříněk. Teda pakliže se smíříš s faktem, že pod pantem je vytržený lamino, který se tím pantem schová a nikdo to neuvidí.
Nechat si udělat novou skříňku a kvůli její výměně rozmontovat půlku kuchyně mě přijde jako bourat psí boudu buldozerem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]