Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo poradí jak vyvrtat otvor do nerezu

Od: pasekanka odpovědí: 14 změna:

Zdravím.Potřebují vyvrtat otvor do nerez dřezu na bateriji. Nemá prosím někdo zkušenosti jak by to nellépe šlo. Děkují.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Třeba tady:

timkutil.cz/...

Ano, to je ten správný přípravek.

Tamten Wolfcraft ma priemer len 28 mm. To nemusi stacit! Co som vrtal, tak som vzdy potreboval 35 mm.

Je tam i vystřihovač o průměru 35mm, jenomže je horší ve všech řešeních si ho koupit a jendu akci , nebo případně i poštovné... A je to celkem bakula peněz za jednu díru... A píší vykružovač, ale ve skutečnosti je to prostřihovač...

petan86*
hodnocení

2x
Nejlepší je asi stupňovitý vrták, ale dělal jsem to i více dírami vedle sebe dookola a pak dobrousil takovým brusným válečkem na vrtačku.

pokud je to jen do plechu (né do desky) , tak je to stupňovitým vrtákem taky celkem v pohodě...

hodnocení

1x

Nerez je hodně nepříjemný materiál.

Netuším jaké možnosti a vybavení máš doma.

Já bych požádal někoho z okolí, kdo má vhodné nářadí a trochu zkušeností s nerezí.

Ten prostřihovací nástroj - podobný používají třeba elektrikáři pro prostřižení otvorů v elektrorozvaděči (pro tlačítka nebo kontrolky.

Já pokud bych to chtěl mermomocí dělat doma, tak bych to provrtal jedním otvorem a potom to přímočatou pilkou zkusil obříznout co nejlépe. Zbytek bych dopiloval.

hodnocení

1x

Úplně nejlépe to jde bimetalovou korunkou: třeba

hornbach.cz/...

sollik*
hodnocení

0x

Dá se to i odvrtat vrtáčkem 3mm dírky těsně vedle sebe, pak špičatými kleštěmi ty dírky propojit a půlkulatým pilníkem dopilovat. Je to ale pakárna a ještě k tomu dost hlučná.

hodnocení

0x
Vystřihovákem nebo vykružovákem. Čistší díra bude rozhodně vystřihovákem.

hodnocení

0x
Když nám stolař montoval novou kuchyňskou linku, tak do ní zrovna instaloval nerezový dřez a taky do něj dělal otvor pro baterii. Použil k tomu tenkrát takový ten stupňovitý vrták a koukal jsem, jak mu to šlo celkem snadno.

hodnocení

0x

Prostřihovák je dobrý, nejrozšířenější průměr na pákovou baterii je tuším že 35mm a na větší pak asi 40 mm...

Pak se jedná ještě o variantu, kde se dělá jenom otvor ve dřezu, nebo a asi častěji tam, kde je baterie upevněna ve dřezu přes pracovní desku, čili to nejde prostřihnout, pouze jen plech..a pak upravit desku...Doporučil bych tedy z praxe raději pokud by to byl dřez nerez na desce ten vrták bimetalový. Za svůj život jsem se setkal s baterií připevněnou jenom na plechu cca 2x a oba dřezy měly dost malou pevnost a baterie se vyvracely...

pasekanka
hodnocení

Moc děkují všem za rady, nakonec jsme si objednali ten vykružovač za 290 kč a snad se nám to povede.

Doporučuji namazat šroub.
Měl jsem značkový děrovač M63 za skoro 4 tisíce, stříhal jsem s ním obyčejný 2mm plech (psali až 4mm) a vydržel asi 10 děr, pak byl závit už tak v háji, že nebylo možné šroubovat dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]