Nejste přihlášen/a.
Multibat je super, používal jsem ho na domě, poměr tuším 1:3 nebo 1:4 (chtěl jsem mastnější omítku). Kde jsem potřeboval větší počáteční přídržnost (horní ostění), používal jsem klasickou maltu vápno-cement-písek a víc vápna.
Jednu příčku (rekonstrukce) jsem měl prohnutou jak plachtu na lodi-uprostřed tuším až 7cm průhyb. Házel jsem buchty tak dlouho, dokud jsem se nepřiblížil k tloušťce, která už šla normálně naházet a strhnout. Pokud se pokusíte naráz nahodit 5cm, tak se to utrhne a podle mě cokoliv, ne jen Multibat.
Určitě udělejte před jádrem i cementový špric.
Po "povodních" v roce 2002 se v povodí Labe ve vyplavených starých domech používal po osekání staré původní omítky většinou Multibat s tříděným pískem(navrch štuk) a že staré domy/jejich stěny nejsou vždy rovné. Viděl jsem dohazovat Multibatem i 11cm plochu cca 3 m2. Upřímně-za mě lepší Multibat s pískem než hotové jádrové malty např. MV1, Cemix, Weber apod., ty se spíš jemností lepí na lžíci a stékají po zdi. Osobně mám Multibat raději na velké plochy+prosít tříděný písek, vyjde to finančně levněji. Na malou plochu bych použil tu MV 1 do těch cca třech centimetrů.
osobně jádrové od cemix a weber jsou asi jedny z nejlepších a jsou ve v dvou zrnitostech jemná a hrubá (to jen tak na okraj)A pokud se lepí na lžíci? nevím NIKDY se m i nelepila a nestékala -obojí je pak chyba ale ne materiálu ale přípravy a umění!.Jinak kupovat nějaký multibat a ještě k tomu písek?To raději vápno cement a písek a udělám si maltu přesně jak chci a potřebuji.
Jinak házet víc jak 5cm je zbytečnost-to je pak jednodušší "plasticky " skopírovat.Kdo pozná že nejaká stěna jde do vrtule? že dole ja uskočená o 5cm? Bez latě a měření NIKDO!
Kto sa boji, hadze viac vrstiev. Nahodte tensiu vrstvu, zhruba zarovnajte, ak ste niekde prehodili a pripadne do toho aj vyrobte vlnovky (zubatym hladitkom, spicom kelne, ...), aby sa dalsia vrstva lepsie zakotvila a po case nahodite dalsiu vrstvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.