Nejste přihlášen/a.
Prosím, dcera samoživitelka a 2 děti bydlí v mém domě . Po rozchodu s přítelem / otec dětí/ nemá na bydlení a provoz domu. Příjem z mateřské má 7000,- Kč + 4000,- Kč na děti. V minulosti platili 4.000,- Kč nájem a 4.000,- Kč provoz domu.
Jak získat příspěvek na bydlení atd. Děkuji
Tohle číst nebudete chtí, alespoň se zamyslete. Samoživitelka s dvěma malými dětmi si pronajímá ( i když od vás) rodinný dům. Tohle je neadekvátní k jejímu příjmu. Co si tak pronajmou dostačující byt, kde nebude platit měsíčně 4000,- Kč za provoz bytu - voda, elektřina, vytápění. Každý máte bydlet tam, na co máme.
-------------
Píši za sebe, nechce se mi vaši dceří přispívat, když vy od ní inkasujete za pronájem vaší nemovitosti. Nechte jí bydlet zdarma a pak to utáhne i bez příspěvku.
Jak někdo může odrbat stát, tedy své spoluobčany, tak se třeba přetrhne aktivitou. Už je mi z toho špatně.
dum - než něco napíšete,přečtěte si prosím řádně zadaný dotaz.A teď můžete přemýšlet o tom v čem se mi vaše odpověď nelíbí.Jestli jste schopen to pochopit.
Určitě nebude problém za podminek uváděných kapkou příspěvek získat. Naše vyspělá kapitalistická společnost živena daňovými poplatníky ráda přispěje na zvelebení Vašeho soukromého majetku. Naopak děvčata z berňáku se již těší na kontrolu Vašeho daňového přiznání za minulé roky, aby koukly na to, jak jste platil daň z příjmů z přijatého nájemného. Hodně štěstí.
Na příspěvek na bydlení dcera může klidně dosáhnout. Na ÚP je nutno doložit příjmy i výdaje, vyplnit formuláře. Je nutno mít na paměti, že vy, vaše dcera i její děti budou společně posuzované osoby. Další podmínkou je, že v tom domě má trvalý pobyt. Zkusit to můžete, na ÚP vám to spočítají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.