Nejste přihlášen/a.
Při přepalování jsme od 30 začali koštovat/stačí olíznout/a jakmile se začala objevovat nakyslá chuť cca okolo 25 se pálení odstavilo,kyselka by byla v destilátu cítit.Odstávka při 40 je škoda a plýtvání.
Kvas z ovoce obsahuje kromě vody a alkoholu také příměsi .Kromě jiných alkoholů(metyl,propyl) také kyseliny - octovou -i deriváty,estery a jiné sloučeniny.Při zahřívání této směsi se vytváří nad hladinu azeotropická směs par,která po přivedení do chladiče -bez rektifikace - kondenzuje hromadně.Destilát tedy bude mít stejné složení jako páry.Pokud se nám jedná o čistotu destilátu,tedy páry azeotropu zkoncentrovat tak,aby obsahovaly co největší procento etylalkoholu,pak musíme destilaci opakovat několikrát.Po každé nové destilaci stoupne obsah etylalkoholu ,klesá procento vody a také ostatních příměsí.Oddělit 10 % výsledku jako předkap pomůže snížit obsah metylalkoholu , ukončit destilaci o něco dříve,podle chuti dokapu omezí těžší složky.
Rektifikační kolonou se dokáže nastavit složení destilátu podle nastavení destilačních parametrů.Některé příměsi jsou složkami vůně i ovocných chutí.Ty by měly v destilátu zůstat,Pokud řídíme destilaci na vysoký obsah etanolu,pak potlačíme chuťovou složku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.