Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění náhrobního kamene

Od: jaraz® odpovědí: 4 změna:

Protože jezdíme na hrob 3x za rok,všimli jsme si až teď,že se na krycí desce objevili jednak světlé,ale i tmavé skvrny. Poradíte co s tím? Jak to ošetřit?

Omlouvám se,až teď jsem zjistil,že jsem otázku dal nikoliv do "rad",ale do diskuze,ale nevím,jak to vzít zpět..

Vyčištění náhrobního kamene

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

designtore*
hodnocení

5x
Dobrý den,
napíši obecněji. Pokud se jedná o náhrobek z pískovce, je ideální použít čištění párou nebo použít přípravek na čištění náhrobků, který neobsahuje chemii. To samé platí i pro mramor.
U žuly se nemusíte bát použít jakýkoliv prostředek na náhrobní kameny, který naleznete v obchodě.
Obecně platí, že by se neměly používat přípravky, které máte doma, tj. Savo, JAR a další, chemie opravdu nedělá náhrobkům dobře. Pokud však doma máte mramorovou desku má kuchyňské lince, přípravek na ní můžete použít i na náhrobek.
Má záběr bych dodal, že je krásně, když se někdo stará. Při návštěvě hřbitova často vidím, že se zeleň u hrobů mění, ale samotný náhrobek neřeší.

hodnocení

3x

Jde zjevně o leštěnou žulu, tak na co návody na pískovec? Zadejte na google: čištění leštěné žuly, najdete toho tam mnohem víc. Např.: jaktak.cz/...

designtore*

Psal jsem hned v úvodu, že popíši obecněji i pro ostatní, které tato otázka zajímá. Ne každý má náhrobní kámen ze žuly.

hodnocení

děkuji ,jdu studovat co použít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]