Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace cihloveho zdiva

Od: simir* odpovědí: 4 změna:
Dobry den mam uz natazenou elektriku ve zdech a uz mam pripraveno na spric ale chci ze zeptat jestli pred spricem steny cihlove napenetrovat,hloubkovou penettraci ...jakou znacku penezrace...a spric zvolit

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ničím nikdy se toto nepenetruje.Pokud je stěna-stěny hooodně zaprášené pak omýt vodou od prachu, před samotnou omítkou pa postříkat vodou zednockou štětkou. Jinak špryc je lepší na cihly porotherm heluz,ale na zdi z cp není nutný(příp.na cdm). jinak jaký postřik (špryc) či maltu záleží na okolnostech ,dle hesle jeden rád vdolky,druhý zase holky!

Každý preferuje jinou značku výrobce směsí (osobně nejraději od Cemix nebo od Weber),na špryc pak směs zdicí a jádrovou cca 1:1.Nejlepší malta je ale vápno ,cemet a písek-tu si umícháte jak,chcete-planou či mastnou dle potřeby

hodnocení

0x

Při rekonstrukci domu jsem ani penetraci, ani špric nikdy nepoužil. Naházel jsem platle, srovnal a po zavadnutí jsem rovnou nahazoval.

jabraka*
hodnocení

0x

Penetrační nátěr je určen k úpravě starého zdiva,které se má spojit s novými omítkami.Jinak to stavbu zbytečně prodraží.

Staří praktici pouřívají jako základní nátěr interieru vápennou malbu.Ta po vytvrdnutí vytvoří tak zvanou kamennou vrstvu.

JABRAKA

olinl
hodnocení

0x

Za mě NEPENETROVAT- neodizolovaná zeď od spodní vlhkosti potom špatně "dýchá" a tvoří se vlhké mapy + plíseň. Jinak na suchou/odizolovanou zeď vyhozené peníze. Osobní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spric
Otázky na téma spric na stenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]