Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poskládaný koberec

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Objednal jsem si u jisté firmy koberec 3x3 m. Dovezli mi ho zabalený v potravinové fólii, cca 6x přeložený. Na rušné ulici jsem neměl možnost balík rozbalit a zkontrolovat jeho stav. Samozřejmě, že podle toho po rozbalení vypadal. Okamžitě jsem zásilku reklamoval a žádal výměnu za bezvadné zboží. Obratem jsem jsem dostal odpověď, že je to v pořádku, že jim takhle zabalené chodí všechny koberce od výrobce a že se koberec po pár dnech srovná. Že je to normální způsob balení kobercůa že i kdyby mi poslali nový, bude zabalený stejně. Mám pocit, že ze mě někdo dělá vola. Nebo myslíte, že bych tomu měl věřit? Už se někomu takhle zpřelámaný koberec skutečně srovnal?

Poskládaný koberec
Poskládaný koberec #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Jak to vypadá, jde o nějaký levný "hadrák". Věřím tomu, že se to časem srovná samo, ale urychlit se to dá nejlíp parním žehlením či napařováním.

hodnocení

1x
Koberce se přeci rolují, lino taky. Přeložení je podle mě blbost.

hahanaj*
hodnocení

1x

Do 14 dnů od doručení jste to měl vrátit. Na to máte právo -bez udání důvodu. Pokud jste reklamoval budou s tím tahanice... takto doručený koberec jste neměl vůbec přejímat...to už nyní ale asi víte taky. Neviděla jsem aby se koberec skládal. Myslím,že se nevyrovná.

No já jsem jednou koupila vlněný a ručně tkaný koberec na Bazoši 3x2 metry a také jsem koukala jako puk, když jsem viděla, jak před barákem staví obyčejné auto. Ani dodávka to nebyla. No a koberec byl také složený do úplně stejného balíčku na čtverec. Ale dotyčný ho tam tak složil určitě jen pro ten převoz, protože koberci nic nebylo a za půl hodiny na zemi už nebylo nic vidět. Ale tohle vypadá, že to bylo takhle složené celou věčnost. Asi nemají skladové prostory a mají to nacpané někde v regálech jeden koberec na druhém. Proto magdonovi řekli, že i kdyby mu poslali jiný, byl by na tom stejně. Já bych to rozhodně ihned vrátila. Na druhé fotce to vypadá, jakoby se už dokonce drolil ten podklad a že tam bude za chvíli i díra.

hodnocení

1x

Já si myslím, že kvalitní koberec se takto neposílá, ani by nešel složit. Toto vypadá na nějakou deku.

Tohle na žádnou kvalitu opravdu nevypadá. Ale kvalitní vlněné a ručně tkané koberce opravdu složit jdou. Ty nejkvalitnější bývají právě hodně tenké a jsou skoro nezničitelné. A když se složí, tak jsou poddajné, nic se neláme jako u toho, co poslal foto Magdon. Třeba zrovna tenhle koberec se dá složit do docela malého balíčku a nic se mu nestane. Složit do balíčku se nedají ty naše koberce, kterým se dříve říkalo "peršan". To byly ale strojově tkané, silné a těžké kobece. prodávaly se za komunistů. Ale to byly kvalitní vlněné koberce a vydržely 30 až 50 let. Takové se dnes už asi edělají. Ale tenkrát se tkaly u nás. Já jsem kdysi dokonce znala obchodníka, byl to Iránec, který dovážel k nám materiál, tady mu v nějaké továrně tkali ty koberce a on je vyvážel zase do ciziny. Ale ani ten nejkvalitnější koberec se nesmí skladovat složený.

Ok, peršan je o něčem jiném. Myslím, že v dotazu jde hlavně o celoplošný koberec. Podle obrázku by asi musel být na koncích přibitý, aby se neshrnoval.

On už se Magdon vůbec neozývá, mohl ho také už vyfotit i z lícu. Mně je divná ta látka na tom rubu, to jsem ještě neviděla, to vypadá jako nějaká deka nebo co. A přitom na zemi vidím pěkné parkety. Tak jestli to bylo určené na ty parkety, tak bych to raději vyhodila.

hodnocení

0x

Tohle jsou jasně přelámaná vlákna. Tohle se nevyrovná nikdy. Ani tou žehličkou ne. A navíc bych to ani nezkoušela, pak řeknou, že jste to poškodil Vy. Ale věřím tomu, že to mají takto u všech koberců, asi to mají podobně složené někde ve skladě a bůhví jak dlouho. Můžou to být i roky.

pohanecka
hodnocení

0x

To vypadá na nějaký opravdu levný výrobek. Zkuste ty překlady pošlapat, pokud se už za těch pár dní nevyrovnaly samy a vlákna opatrně přejedˇte rýžovým kartáčem, co to udělá. Možná, že to bude napraveno.

Ze zajímavosti, kdybyste byl tak laskav a vložil odkaz, kde jste nakupoval. Docela by mě to moc zajímalo, jak takové zboží prezentují.

hodnocení

0x

@magdon - že jim takhle zabalené chodí všechny koberce od výrobce
U výrobce by toto tvrzení ověřit nešlo? Případně i s informací, jak koberec vyrovnat?

hodnocení

Ten koberec skutečně není žádný zázrak, ale úplný hadr to taky není. Už dlouho marně sháním žlutý koberec daných rozměrů, takže když jsem objevil tenhle, zajásal jsem a hned ho koupil.

Jistě, měl jsem si koberec před převzetím rozbalit a zkontrolovat. Jenže to na rušné pražské ulici dost dobře nešlo. Ano, neměl jsem ho při podezření z poškození přebírat, jenže takový koberec sháním už několik let a tak jsem naivně doufal, že prodejce ví, co dělá a že koberec bude i tak v pořádku. Kdyby byl jen zvlněný, asi bych to risknul a pokusil ho srovnat. Jenže on je jasně zpřelámaný a to se prostě srovnat nedá.

Protože nemám nervy, ani náladu na nějaké složité reklamační tahanice, koberec jsem složený do původního balíčku (což vzhledem ke zlomům nebyl problém) a zabalený do potravinové fólie (tak, jak přišel) poslal s průvodním dopisem v zákonné lhůtě zpět bez udání důvodu. Jenže se ukázalo, že firma sídlí na Slovensku (z adresy to na první pohled není zřejmé) a netuším, jestli se Slováci musí řídit naším OZ. Zatím se nic neděje, pomalu se smiřuji se ztrátou. No, už jsem v životě přišel o víc...:(

Jo, tady si můžete prohlédnout nabídku oné povedené firmy.

Tak je to asi jasné, ten odkaz jaksi nefunguje. Proč asi?

doplněno 29.08.19 08:33:

*hi* Jaj, trochu jsem to poplet a místo odkazu jsem vložil e-mailovou adresu. Takže ještě jedno/...

pohanecka

Pokud to je z nej-koberce.cz, tak mají na stránkách sídlo firmy Tvrdošín, okres Žilina.

Pardon - adresa prodejny.

hodnocení

Jo, to už teď vím. Jenže ty stránky jsou v češeině, mailová adresa je taky česká, název obce "Tvrdošín" slovensky taky nevypadá. Jediné co naznačuje, že se nejedná o Českou republiku je PSČ, ale to jsem zjistil až při pokusu odeslat balík zpět.

pohanecka

V obchodních podmínkách je adresa na vrácení zboží, tak snad to vyjde, poškození tam je evidentně, a peníze vrátí.

Je to problém kupovat něco z obrázku na displeji a člověk si to nemůže omakat na živo /případně hned odnést srolované/. Jinak třeba tento koberec nej-koberce.cz/... je, už jak je položený, divný hadrák - zvednuté okraje na obou stranách a dvě vlnky /vpravo a v prostředku/, jak to dobře neleží. Je označen jako šňůrkový koberec, vhodný do namáhaných prostor.

Tak teprve teď, po doplnění otázky jsem pochopila, že jste sem vlastně foto z líce dal. Je to ta druhá fotka. To je líc koberce, protože píšete, že jste dlouhou dobu sháněl žlutý koberec. No tak to jste udělal dobře, že jste to vrátil. Tohle by se nevyrovnalo nikdy. Co to je proboha za materiál? To jsem snad nikdy neviděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]