Dobrý den, máme vysoké poplatky za jistič v garáži, kdy platíme 120Kč za měsíc. Používáme tam občas světlo a zásuvku, spotřeba je okolo 10kW za rok což je asi 50Kč. Nabízí nějaká společnost poplatky hodně levně nebo zdarma? Díky
Nepíšeš, kde to je (ceny se strašně liší), tak si to musíš naklepat do porovnávače sám.
Za těch 2500 ročně už bych tam měl dávno extra autobaterii + LED trubici + invertor a na celou okrádačku jménem "zajištěný výkon"(tj.platba za jistič) bych zvysoka dlabal.
doplněno 23.08.19 11:28:
V tom porovnávači si klikni na "detailní zadání"( přímý odkaz).
Když se podíváš do ceníku ČEZu a Fonergy, tak ti musí být jasné, že usetris měsíčně kilo jen za tu garáž. U Fonergy se žádný stálý plat neplatí, u ČEZu platíš 99 Kč. 13 Kč je platba za jistič a 8kc platba ote, takže u fonergy zaplatíš 21 Kč měsíčně plus cenu za kilowat co spotrebujes. Další ohromná úspora bude doma, pokud od ČEZu odejdes jak s elektřinou, tak plynem.
Každý by jistě rád něco dostával za co nejnižší cenu, Když jsem srovnal Fonergy s ČEZ, tak mi ty úspory nesedí, ani elektrika, ani plyn. Fonergy by byl záázrak, tam by uteklo mnoho a ostatní nutně krachovali. A centrála je?
Dobrý den, to máte nějakého velmi nevýhodného dodavatele, když platíte 120,- měsíčně pevné poplatky. Např. u mého dodavatele, při jističi 1 x 25 A a elektronickém zasílání dokladů a vracení přeplatku převodem, by jste platili měsíčně 21,- Kč pevných poplatků a 5,20 Kč za každou odebranou KWh.
kenav
Tak prozradte sazbu a dodavatele,neznam dodadavatele z takovym mesicnim poplatkem
Dodavatele zde neuvedu, mohlo by to být vyhodnoceno jako nepovolená reklama. Když já totiž toho dodavatele doporučím a získaný odběratel uvede v přihlášce číslo mé smlouvy, dostanu za to bonus ve vyúčtování mého odběru. Přikládám příslušný anonymizovaný ceník.
Upozornění od sys maverick 25. 08. 2019 16:27:54
Proč tedy odpovídáte když ani nechcete poradit a osobně mi to přijde jen jako chlubení jak jste dobrej.
kenav
Nikdo nechce aby jste uváděl dodavatele s čislem vaši smlouvy.
Už to zde za mne prozradil rumicek®. Ten mnou uvedený ceník je od dodavatele s nejvýhodnější cenou u odběrů s menší spotřebou. Zadáte-li do srovnávače jehož odkaz je zde také uveden, tak si to snadno ověříte.
K "Upozornění od sys maverick 25. 08. 2019 16:27:54" Vážený pane, dodavatele ve svém příspěvku jsem neuvedl z obavy, aby to podle zákazu Z3 - "Je zakázáno: Z3 - umisťovat do příspěvku reklamu, inzerci a odkazy vedoucí k vlastnímu prospěchu", nebylo Vámi napadeno. Již jsem se zde s podobnou situací setkal. Vůbec si nemyslím, že jsem "dobrej a chlubivej" jak jste uvedl. Jen jsem za svůj dlouhý život možná posbíral dost zkušeností.
Protože ostatní radili tazateli, aby se ve srovnávači podíval po levnějším a výhodnějším dodavateli, chtěl jsem ve svém příspěvku sdělit, že takový dodavatel opravdu existuje. Když si, podle předchozích rad zadá parametry svého odběru do předmětného vyhledávače tak mu ten dodavatel "vyskočí" na druhém místě, když na prvním místě je dodavatel s nižšší cenou, ale je to jen startovací cena na první rok.
Upozornění od sys maverick 25. 08. 2019 23:34:30
Řekl bych, že normální svéprávný člověk chápe rozdíl mezi reklamou a odpovědí na otázku. Podle Vás by například odpovědí na otázku doporučte banku s nevyšším úrokem na spoření bylo vložení výpisu bez názvu banky?
kenav
Odkud jste, ten vas dodavatel je opravdu nejlevnejsi ale pokud jsem z Prahy tak si nebudu vybirat dodavatele někde z Moravy.Takova Skautska energie je jeste levnější ale nikdo nevi kde ma sidlo.
Jsem ze Šumavy, sídlo dodavatele není podle mne rozhodující, podmínkou těch nízkých měsíčních poplatků je stejně elektronické vyřizování všech úkonů spojených s dodávkou a účtem. Jinak by to bylo + 20,- Kč za každé odběrné místo měsíčně navíc .Sazby Fonergy jsou výhodné u malých odběrů, u větších odběrů /např. topení/ jsou výhodnější dodavatelé. Hodí se tedy pro odběratele, jako je můj případ, kdy mám dvě odběrná místa s malou spotřebou - byt v paneláku 0,8 mWh/rok /dálk.topení, vaření plyn/ a chalupu 1,2 mWh/rok /topení dřevem/ - využití - 1/2 roku byt, 1/2 roku chalupa, nebo toho tazatele - garáž s malou spotřebou. Skautská energie je také výhodná, také jsem o tom kdysi uvažoval, je ale jen pro skauty a tam bych se vzhledem k věku už neuplatnil.
K upozornění od sys maverick 25. 08. 2019 23:34:30 Vážený pane, právo na upozornění Vám neberu, ale když už upozorňujete tak slušně a neurážejte! Myslím že dosud stále jsem, "normální svéprávný člověk"!
Kdyby jste správně přečetl a pochopil původní dotaz, tak se tazatel neptal po žádném konkrétním dodavateli, ptal se ale jen jestli "Nabízí nějaká společnost poplatky hodně levně nebo zdarma?" Odpověděl jsem mu v tom smyslu že ano a uvedl příklad ceníku s předpokladem, že podle ostatních rad a odkazů si to sám najde ve srovnávači.
Upozornění od sys maverick 27. 08. 2019 09:01:52
Já Vás urážím? Byla to reakce na to, že asi podle Vás nepoznáme rozdíl mezi odpovědí a reklamou - to vyplynulo z Vašeho textu. A už to nehodlám dál řešit, zbytečně tu spamujeme forum. Druhá část Vaší reakce je fakt úsměvná a vyjadřovat se k tomu opravdu raději nebudu.
Zřejmě jste při žádosti o připojení uvedli požadavek na vysokou amperovou zátěž a hodlali používat nějaká náročná zařízení a stroje.To,že je dnes nepoužíváte,je vaše chyba.Je to jen v silové zásuvce.Jistič bude zřejmě před elektroměrem aspoň 25 A.
Dobrý den, můj drahý dodavatel je přímo ČEZ a u něj mám smlouvu, jistič mám v garáži 1x20A, poplatek platím 120Kč/měsíc. Spotřebu mám malou do 10kW ročně. Tarif D01d. Za rok to celkem dělá okolo 1500Kč ke komu přejít kdo má nižší poplatky? Díky
kenav
Dam priklad,pokud odebirate plyn od Praž.plynarenske a presla k ni i s elektrinou tak by jste usetrila 1200kc tj.podminka.Ty penize z vas dostanou jinak.Ostani dodavatele ,uspora do 300kc.Pokud je uspora vetsi tak tam ma kazdej neco vycuranyho a to pozor.Zadnej dodavatel neda na prvni rok levnejsi elektrinu a smlouvu na neurcito.Da na urcito a druhym rokem da takovej tarif ze to z vas dostanou zpet.
Na obyč zásuvku nepotřebuješ jistič 20A. Taky ČEZ patří mezi nejdražší dodavatele. Na osvětlení nebo menší odběr stačí baterie, na střechu menší solární panel a nic víc kromě 12v žárovky není třeba.
Z techn. hlediska není na zásuvku v garáži potřeba jistič 20 A, stačí 16 A. Z hlediska plateb je ale u jednofázových přívodů stanovena nejmenší možná platba za 1 x 25A .
Dobrý den,nemá proto smysl měnit prodejce elektřiny? Mám ČEZ a pokud přejdu, jak píšete budu na tom podobně? Díky
lmgify
Je tuna poskytovatelů a každý z nich má několik typů plánů (smluv) a ty ještě navíc průběžně mění, ruší a přicházejí s novými.
Nedá se říct, že si určitě pohoršíš nebo na tom budeš stejně. Musíš si prostě zajít (sídlo, web, podobní prodejce, zástupce nebo co mají) za prvními 3-5 nabídkáři podle porovnávače, říct jim, ať ti poradí nejlepší tarif pro tvoji situaci nebo se rovnou ptát na konkrétní plán a pak si tu smlouvu včetně všech příloh pořádně přečíst a hledat tam zde popsané chytračiny (délka smlouvy, jak dlouho garance doby, jak se počítá cena, podmínky VT/NT atd.)
Dobrý den, Fonergy má pobočku v Uherském Hradišti, tak to bych musel řešit elektronicky. U Čezu jsem s garáží teprve necelý měsíc, nemůžu dostat penále, když budu chtít odejít po tak krátké době? Díky
Já jsem to řešil taky elektronický, přesto že to mám do Hradiště pár desítek km. Zrovna sestře jsem to vybavoval na jaře, El i plyn, úspora přes 6500kc. Pokud máš u ČEZu smlouvu na dobu neurčitou, můžeš kdykoliv vypovědět.
Já jsem přechod tří odběrů /ze Šumavy/ vybavoval elektronicky. Někeré záležitosti, změny a případné dotazy u Fonergy vyřídí velmi ochotně a vstřícně i telefonicky - mají bezplatnou info linku.
To případné penále - nevím, záleží na tom jak to máte ve smlouvě s ČEZ.
Dobrý den, ceny od Fonergy jsou daleko nižší než u ČEZU. Já to mám teď u Čezu nastavené přes sipo, když přejdu, zruší si stahování plateb sami na Čezu nebo musím něco řešit? Fonergy platíte jak? Přes sipo taky nebo trvalým příkazem nebo každý měsíc fakturu? Díky
Ano pokud vyprší smlouva, ČEZ se sám ze sipa odhlásí. Fonergy můžeš platit jak chceš, sipem, trvalým příkazem, složenkou. Pokud ale budeš platit složenkou, budou ti účtovat 24kc měsíc, pokud bude vše elektronicky, i preplatky nebo nedoplatky, budeš mít měsíční poplatek 0 Kč. A to je rozdíl mezi Fonergy a cezem nebo jinými dodavateli, protože u ČEZu a tarifu d01d platíš měsíčně 99 Kč bez ohledu na spotřebu.
Pánové vy tu uvádíte polatek a cenu za elektřinu v obytném domě ,bytu v paneláku,ale cena pouze v garáži,stodole když mají svůj elektroměr a nejsou součásti domu,bytu je poněkud jiná.
cenda10
Ano je to samostatná garáž ve městě se s vlastním elektroměrem. Tam bude cena za poplatky přece nízká ne? Odběr 10kWh/rok.
"Cena za poplatky", t.j. pevné platby za měsíc bude stejná u všech odběrů, bez vazby na konkrétní spotřebu. To znamená např. u té stodoly, nebo garáže, pokud je samostatně připojená na distribuční síť, bude u Čezu měsíční poplatek stále 99,-Kč, jako v bytě a pod., dokonce i při nulové spotřebě. U Fonergy, při elektronickém vyřizování plateb a t.d. je tento poplatek 0,- Kč. V tom celém je ten zásadní rozdíl. Cena za vlastní energii tak rozdílná, zejména u malých odběrů není. Roční úspora za pevné měsíční platby, v tomto případě 1200,- Kč stojí za provedení změny.
Ty položky v posledním řádku ceníku, vlastně celá dolní část ceníku - (cena distribuce, plat za příkon) jsou pro všechny dodavatele stejné. U různých dodavatelů je rozdílná jen cena dodávky, to jsou první 3 řádky ceníku. V našem případě té garáže je cena dodávky s DPH v ceníku u Fonergy 1682,-Kč za 1 MWh a 0,- Kč nebo 24,-Kč měsíčně poplatku za odběrné místo. V posledním ceníku ČEZ je cena dodávky s DPH 1877,90 Kč za 1 MWh a 98,60 Kč měsíčně stálá platba za odběrné místo. Takže při ročním odběru 1 MWh zaplatíte za dodávku u ČEZ v každém případě 3060,40 Kč a u Fonergy zaplatíte za dodávku 1682,- Kč, nebo 1970,-Kč, podle způsobu zasílání dokladů. Ostatní platby - za distribuci jsou u obou dodavatelů, t.j. ČEZ a Fonergy stejné.
Při spotřebě pouze 1 kWh měsíčně zaplatí jen za dodávku elektř. u ČEZ v každém případě za rok 1206,- Kč a u Fonergy jen 20,- Kč nebo 308,- Kč podle způsobu zasílání dokladů. Ostatní další platby - za distribuci, jsou u obou dodavatelů stejné.
Trochu opravím. U Fonergy zaplatí 13kc za jistič a 8kc podpora ote = měsíční sazby distribuce, stejně jako u ČEZu nebo kohokoliv jiného. U Fonergy měsíčně 0 Kč při placení bezhotovostne, u cez 99 Kč. Takže ČEZ 120 měsíční sazba, Fonergy pouze 21kc. Cena za kilowat se liší dle dodavatele a Fonergy je i tady nejlevnější. Jsem u nich přes cca 8 let, akorát sestru jsem nemohl přesvědčit. Až po letošním zdražení si nechala říct a v únoru jsem ji vyřídil jak plyn tak elektřinu, měla eon a rwe. Její úspora činí přes 6500kc ročně. Sranda byla, jak se najednou eon i rwe snažili slevit, jen aby si udrželi zákazníka. Eon dokonce nabidnul nižší cenu za kilowatu než má fonergy, ale jen na rok či dva, stále by ale vyšel dráž, protože ty měsíční platby má eon vyšší než ČEZ.
Dobrý den, cena elektriky se skládá ze 4 složek, z toho jedna složka "silová elektřina" se liší. Když budu mít tu spotřebu garáže 10kwh/rok tak u Fonergy ušetřím oproti Čezu okolo 1200Kč/rok? Je to tak? Pokud ano, proč by se mi to nemělo vyplatit přecházet? Díky
Ano, je to tak. Při spotřebě pouze 1 kWh měsíčně zaplatíte za dodávku elektř. u ČEZ za rok 1206,- Kč a u Fonergy za dodávku elektř. za rok jen 20,- Kč nebo 308,- Kč podle způsobu zasílání dokladů. Ostatní další platby (za distribuci), jsou u obou dodavatelů stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.