Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žebřík na zateplenou fasádu

Od: robert525* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

dokončuji zateplení domu 180mm polystyrenem.

Kvůli zateplení jsem musel sundat komplet žebřík, který byl napevno ve fasádě. (nevešel by se u jedné ze stěn).

Nové kapsy na přidělání žebříku jsem nedělal, ale koupil jsem hliníkový žebřík do výšky 10m.

Výška, kde potřebuji lozit je cca 7m.

Teď ale začínám mít trochu obavy, že to nebude úplně jednoduché a bude to značně nebezpečné:)

Když jsem mladý bude to v pohodě, ale do budoucna bude lepší asi žebřík na pevno.

Rád bych tedy poradil, zda je možnot dodatečně do zateplené fasády namontovat žebřík na stálo.

Má s tím někdo zkušenost?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

Možná jsou jistě dnes jiné postupy, ale já bych volil závitové tyče skrz venkovní zeď a z vnitřku bych dal velkou pásoviny ocele schovanou pod omítku, aby to doma nebylo jak v bunkru či fabrice :). Pak bych se nebál lézt po takovém žebříku ani v případě, že budu na stáří jak hroch.

Spíš bych měl obavu, že tam na stáří už nevylezu :-D

hodnocení

0x

Pokud jsem Vás pochopil, dal bych kombi šrouby, se závitovkou a žebřík přišrouboval. Buď v nerezu, nebo pozinku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]