Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geotextílie do podloží pod chodník

Od: vodnik* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chci udělat chodník k domu, mám provedenu skrývku 30cm až na jílové podloží. Chcu udělat zásyp hrubým kamenem, potom jemným a nakonec drť a dlažby. Mám pod hrubý kámen dát geotextílii, aby se mi kamen nezabořoval do jílu a chodník nesedal? díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

V tom vám geotextilie nepomůže. Ta je proti plevelům. Terén je třeba utužit. M.

hodnocení

2x

Getextílie nepomůže, musíte dobře hutnit podloží. Na chodník k domu, je 30 cm dost.

hodnocení

2x

Pokud máte potřebu zhutnit materiál, stačí od známého, či v půjčovně nářadí vypůjčit "žábu" (vibrační desku).

Kolego Źába neboi Deska? to jsou dvě různé věci! Žábou udusat podloží. Kamenivo pak jen deskou, včetně dlažby (na tu se dává,na desku, podložka z plastu)

Ferax to píše správně, udusat žábou nebo deskou. Obojí je možné. Klidně i válcem, zkrátka čímkoliv co tazatel sežene. Já jsem i štěrk dusal žábou.

21.08.19 10:55

Milane *palec2*

"žábu" (vibrační desku).Z toho co je psáno deska= žába,ale top přece není to to samé .Jsou to dva různé hutnící prostředky.Jinak deskou na jílu, jílovité zemině se nadřete jako vůl, žábou sice také,ale žábou o trochu méně a více to zhutní než deska . A pokud je to "rostlé-je zbytečné hutnit pod chodník-to až poté deskou kamenivo.

diesle, že lze obojím hutnit, to sdělil Ferax. Co si tazatel vypůjčí, je jen na něm. Jak se kdo nadře v nějakém terénu je přeci úplně jedno. Tak si půjčí válec na dálkáč a dřít se nemusí.

Sry Milane ale taky neumáte asi vnímat čtený text.

asd1

Ferax sdělil, že žába = vibrační deska, což je pitomost. Jsou to dvě různé věci.

Jasně, ale já jsem slovní spojení vypůjčit "žábu" (vibrační desku). pochopil tak, že buď žábu, nebo desku. Určitě již znáte pana Feraxe dlouho a víte, že zná nářadí a nástroje dobře.

asd1

Pokud nástroje zná tak neumí česky. To by desku nedal do závorky, ale napsal by "žábu nebo desku"

Ono znát a současně správně popsat nemusí být totéž-proto jsem na to reagoval. Asd jako jediný pochopil.

jabraka*
hodnocení

1x

Nevím jak u chodníků,ale dlouhodobě už z vojenské služby,ženisté tvořili komunikace v bažině na cvičeni na Libavě.Pod základ z štěrku se položila geotextilie a na ni pak asfaltka,po níž jezdily i těžké automobily.Dálnice D-5 v okolí Loděnice byla založena stejně.Protože tam byla velmi promáčená půda,položila se specální geotextilie(skelná tkanina)a dnes po ní jezdí i kamiony.Jílový podklad se asi bude těžko hutnit,takže bych neváhal s použitím geotextilie,ale ne tu černou na zakrytí plevele. 17336.myshoptet.com/...

JABRAKA

Jabrako,vodník píše,že dělá chodník,néé tankodrom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]