Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení obkladu na štukovanou zeď?

Od: emnesa odpovědí: 6 změna:

Peknou neděli všem,

chci nalepit na zeď obklad (z přírodního kamene, ale to není podstatné). Zeď je ytong, s cementovou omítkou a štukem (natřeno bílou interiérovou barvou), prostě normální interiérová zeď.

Musím to omlátit (a pokud ano, až na ytong?) a nebo můžu lepit rovnou na tento podklad?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obklad se lepí na jádrovou omítku. Dnes je ale moderní lepit obklady na všechno možné i nemožné. Otázka je, jak dlouho to vydrží. Takže, zkuste to. Asi jsem vám moc nepomohl, ale já bych to tak nedělal, jsem stará škola. Proto pro mě platí ta první věta.

fik
hodnocení

1x

Seškrábat malbu minimálně na štuk,lépe až na jádrovou omítku...na malbě to moc držet nebude. Na ytong omlacet nemusíš,ale minimálně malbu bych sundal

jabraka*
hodnocení

1x

Moderní interierové barvy mají dokonalou přilnavost na omítky nalepený obklad drží naprosto dostatečně.Pokud si nejsme jistí,podklad napenetrujeme.Jako penetrace poslouží nátěr zředěným lepidlem,které na zeď před lepením obkladů naneseme.-Po zaschnutí-zatvrdnutí už bude pevnost obkladů dostatečná.Pokud si chceme přidat nepříjemnou práci s nepořádkem navíc,pak nic nebrání osekání zdi až na podklad.

JABRAKA

hodnocení

0x

V podstatě jsou obě odpo správné i když se obkládá i na štul ,Lepší je ale štuk sundat-oškrábat,špachtlí,škrabákem...Jestli tou cemwentovou omítkou myslíte ytongy natáhnuté lepidlem,tak to nechte!Pokud jádrová tak také jen štuk!

hodnocení

0x

Ak to bude dobre spravené,tak na štuku to bude držať,no ten štuk už potom na stene nie.Nasiakne vlhkosťou a bude odpadávať,to isté maľba.

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych stáhnul štuk s malbou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]