Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka-připojení na teplou nebo studenou vodu

Od: hruskas odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupili jsme si novou pračku, mám možnost připojení na teplou vodu\ vlastní studna-ohřev tepelné čerpadlo\

Nebo studenou vodu\zde platím 80kč-1m3

Co bude pro mě výhodnější?

-Také by mě zajímalo , zdali se pračka neničí, pokud tam do ní půjde přímo teplá
eregulovaná\ voda.

Děkuji za reakce. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám myčka napojenou na teplou vodu už víc jak 10 let. Dostalo se mi poučení, když ta doda nebude teplejší než má, v nějakém programu být, nic se neděje. Takže si myslím, že když nebude voda teplejší jak 40°C nebo kolik to má mít, nic se nestane.

hodnocení

2x

Mnoho let jsem měl myčku na teplou i studenou, nikdy nebyl žádný problém.

kenav

Proč pisete o myčce když je reč o pračce?

Omlouvám se, chtěl jsem napsat pračku. Asi při čtení odpovědi jiných, jsem to popletl. Myčku mám taky na teplou.

hodnocení

1x

Já teda pračku s přívodem na teplou vodu (+ studenou) nikdy neměl, ale domnívám se, že nic takového, jako pračka pouze na teplou neexistuje. Jak by probíhalo praní na 30°C, máchání atd? Způsob připojení je studená nebo studená + teplá.

Ještě drobná připomínka. Jestli používáte teplou vodu ze studny, studenou z vodovodního řadu a tyto směšujete, s největší pravděpodobností Váš rozvod vody neodpovídá platným předpisům.

kenav
hodnocení

0x

Mycka na teplou ano,pracka ne.Soucasny typ praciho prašku vyzaduje postupny nabeh teploty,pokud bude tepla 30° tak ano ale ne 60° nebo jeste vic.

hodnocení

0x
Nedoporučuji. Existují pračky na obojí vodu a samy si pak regulují teplotu. Tahle ale počítá se studenou. Kromě toho voda za studny bývá podstatně tvrdší než z vodovodu a nicilo by vám to pračku.

Voda ze studny je sice tvrdá, ale na vesnicích to jinak nefunguje. Většinou mají své studny a taky perou v pračkách. Pokud nemají místní vodovod s úpravnou vody.

Samozřejmě pokud jiná voda není, tak se použije ta která je, ale dost často je obecní vodárna někde na horním toku u řeky, čerpá vodu sice z podzemí, ale je to v podstatě voda z řeky přefiltrovaná přes písek, kde se nestihne moc mineralizovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]