Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolebkový vypínač na dvojlinku

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mám doma led pásek pod kuchynskou linkou napojen klasickou dvojlinkou. chci si tam dát obyč.kolebkovy vypínač. Je jedno ktery z dvou drátku dvojlinky přeruším?

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x

Pokud přerušuješ 12 Volt je to jedno. U přívodu do primáru transformátoru 230V nebo napájení elektroniky logicky přerušit fázi. Po vypnutí už do spotřebiče nejde "nebezpečí" v podobě napětí. Jinak je lepší vypínat tu část, kde je 230V, nebude se zahřívat zmiňované trafo nebo elektronika, prodlouží se nepatrně životnost a je tu i snížení možnosti požáru.

hodnocení

Jám mám na zásvuku, do které je zapojena lednice (mám to na extra jistič) tak je ze zásuvky vyveden kablík do trafa, a z trafa do led pásku do kuchyňské linky. Tak nechci vypínat celou zásuvku ale pouze dvojlinku mezi trafem a led páskem. Takže je jedno co přeruším...díky

Není to jedno, odpověď už si dostal jasnou. Pokud jde o 230V vždy přerušovat fázi.

hodnocení

já myslel na te dvojlince mezi trafem a led paskem

@ferax: však píše mezi "trafem" (zdrojem) a LED padkem. Takže to je v praxi opravdu jedno.

kepler*
hodnocení

0x

Já to mám vyřešené přesně tak. Z AC/DC adaptéru 12V, 2 A na LED pásku. Který vodič jsem vlastně přerušil ani nevím, ale funguje to. Myslím, že je to jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]