Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Příští týden mi budou měnit otevřenou ekspansi na půdě za uzavřenou.Samotíž,starý kotel gassex,plyn.Jak zjistím kolik vody napustit do systému? Doposud to bylo při napouštění nebo dopouštění jednoduché bez problému.Dopuštělo se a odvzdušnovalo se, hladina vody se dala sledovat v ekspansce .Když bylo napuštěno a odvzdušněno vše ok.Na budíku na kotli bylo cca 9 metrú.Vůbec nevím jak to dělat ted abych poznala že vody je tam dostatek...když expanska bude u kotle uzavřená.Budík na kotli je jednoduchý červená ručička se stupni teploty na kotli a pak je tam modrá ručička s čárkováním asi metry? (tam bylo vždy kolem 9).A pak je uprostřed budíku označení X 10 kpa.
Vubec nevím jak postupovat při napouštění a odvzdušnování ted a podle čeho se řídit.Potřebuji trochu o tom něco vědět a co si hlídat.Už vidím jak pan topenář to vymění řekně mi k tomu 3 slova že je to jednoduché a bude fuč..
díky Jana
Tak snad vám to napustí a dá instrukce,ale zjednodušeně.První nafoukáte expanzku podle nejvýše uloženého radiátoru(u vás asi 0,8 baru) a poté povolíte odvzdušnováky a začnete napouštět vodu až poteče z odvzdušnováků pouze voda tak je utáhnete a natlakujete soustavu na cca 1bar
Děkuju za srozumitelnou odpoved.Už je mi to trochu jasnější.Jen ještě jedno tedy nevím z Vaší odpovědi.I kdybych to dělala sama z manželem.Tak se povolí všechny odvzdušnováky najednou? a začnou napouštět? je to patrový dům nebudou ty odvzdušnováky stříkat najednou aby nebyla potopa...? Když se to dělalo při otevšené expanzi tak se odvzdušnovalo těleso po tělěsu.
Jinač děkuju
Odvzdušňováky otvíráme jeden po druhém, končíme na nejvyšším bodě. A stačí i jeden člověk, napustíte trochu tlaku a jdete odvzdušňovat. Trvá to pak delší dobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.