Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna otvřené ekspanse za uzavřenou voda?

Od: jana222® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Příští týden mi budou měnit otevřenou ekspansi na půdě za uzavřenou.Samotíž,starý kotel gassex,plyn.Jak zjistím kolik vody napustit do systému? Doposud to bylo při napouštění nebo dopouštění jednoduché bez problému.Dopuštělo se a odvzdušnovalo se, hladina vody se dala sledovat v ekspansce .Když bylo napuštěno a odvzdušněno vše ok.Na budíku na kotli bylo cca 9 metrú.Vůbec nevím jak to dělat ted abych poznala že vody je tam dostatek...když expanska bude u kotle uzavřená.Budík na kotli je jednoduchý červená ručička se stupni teploty na kotli a pak je tam modrá ručička s čárkováním asi metry? (tam bylo vždy kolem 9).A pak je uprostřed budíku označení X 10 kpa.

Vubec nevím jak postupovat při napouštění a odvzdušnování ted a podle čeho se řídit.Potřebuji trochu o tom něco vědět a co si hlídat.Už vidím jak pan topenář to vymění řekně mi k tomu 3 slova že je to jednoduché a bude fuč..

díky Jana

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak snad vám to napustí a dá instrukce,ale zjednodušeně.První nafoukáte expanzku podle nejvýše uloženého radiátoru(u vás asi 0,8 baru) a poté povolíte odvzdušnováky a začnete napouštět vodu až poteče z odvzdušnováků pouze voda tak je utáhnete a natlakujete soustavu na cca 1bar

hodnocení

Děkuju za srozumitelnou odpoved.Už je mi to trochu jasnější.Jen ještě jedno tedy nevím z Vaší odpovědi.I kdybych to dělala sama z manželem.Tak se povolí všechny odvzdušnováky najednou? a začnou napouštět? je to patrový dům nebudou ty odvzdušnováky stříkat najednou aby nebyla potopa...? Když se to dělalo při otevšené expanzi tak se odvzdušnovalo těleso po tělěsu.

Jinač děkuju

kenav

Musi na to být dva,jeden běhá a zavira odvzdusňovaky a druhy ovláda kohout napousteni.

Odvzdušňováky otvíráme jeden po druhém, končíme na nejvyšším bodě. A stačí i jeden člověk, napustíte trochu tlaku a jdete odvzdušňovat. Trvá to pak delší dobu.

kenav

Když to delam sám trva me to pres hodinu,podkrovi odvzdušnit,sklep kontrola tlaku a dopusteni a tak dokola.No a pak to jeste aspon tyden doladuji.

jirib
hodnocení

0x
Buď ti řekne hodnotu tlaku nebo ukáže přímo na vašem měřáku a uděláte si značku,třeba fixou...
hodnocení

Díky ale chtěla jsem o tom aspon sama trochu něco vědět.Takhle nevím pořád nic.A to si jen myslím a už vidím že ten pán topenář mi to dopustí a pak řekně dopuštějte a odvzdušnujte a zmizí..

ale i tak děkuju za odpoved

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]