Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit výhledu sousedů na pozemek

Od: gin* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, máme otřesné sousedy. Chtěli bychom jim zabránit výhledu na náš pozemek, který neustále pozorují. Je možné kousek od plotu, který jej jejich, umístit něco, čím bychom rychle zabránili jejich výhledu? A jak nejblíže k jejich plotu je to možné umístit? Předem děkuji za odpověď.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Udelejte to tak, aby to slo jednoduse sundat, protoze si urcite jinak hned vzpomenou, ze potrebuji plot opravit a vy jim to znemoznujete. Takovych diskusi uz tu bylo nekolik. Osobne bych tam dal zemni vruty, do nich kuly a mezi ne natahl napr. maskovaci sit, stinici tkaninu, cokoliv dle vaseho vkusu. V pripade potreby jen kuly odsroubujete a vytahnete. Muzete to dat klidne 20cm od plotu, je to vas pozemek.
Nechal jsem se smazat, ať neprovokuje můj názor ostatní. Ale můj dotaz na vaše řešení se tím taky ztratilo. Vruty a kůly chápu. Ale jak velké a jaký materiál? Nebojíte se, že mírný vitr všechno to demontovatelné vezme s sebou a napáchá velké škody? Jedna větší bouřka nám ve vesnici na hřišti ohnula trubky 80mm na zábraně za brankou 4 metry vysoké. To byl ale obyčejný plot, pletivo s oky 50 mm. Jak se bude chovat tkanina? Nejsem lodní mistr, jen si to chci představit. Děkuji vám pěkně. Hezký den.
re4zon
@jmlc To se ptate velmi spravne jaky material pouzit. To se da ale tezko rict bez znalosti mistnich pomeru, zalezi na rozpoctu, delce plotu, jak to tam vypada, jak moc tam fouka, jestli to ma byt bezudrzbove...moznosti je hrozne moc. A vitr se da resit prodysnym materialem, i stinici tkanina se da upravit aby ji vitr nenapnul, staci do ni vypalit ryhy.

Ona taková stěna může pak stát i stejnou částku, kterou by dal za sousedův dům - takže kdyby si koupil od souseda pozemek, vyřešil by problém možná rychleji... že? Už to tu zaznělo - a je to zřejmě jediná možná a správná odpověď na vyřešení problému rychle a bez dalších potíží...

re4zon
No pokud ten plot ma kilometr, tak mozna ano, ale o tom dost pochybuju *smich*

neznáme místo-lokalitu, neznáme rozměry pozemků, neznáme vlastně nic, jen tušíme záludnost souseda, který prostě má potřebu sledovat svého souseda...

Tolik asi všechno k dotazu a odpovědím...

hodnocení

2x

A není to tak, že vy neustále pozorujete sousedy, jestli vás pozorují?

Já mám na chalupě nádherný výhled na Radhošť a Pustevny. Vlastně jsem si díky vám uvědomil, že když relaxuji, neustále pozoruji desítky, možná stovky cizích pozemků *frajer*

doplněno 16.08.19 16:47:

btw umím si představit následný dotaz: sousedé si vedle oplocení postavili živý plot nebo zástěnu,nám to stíní atd.

Sousedské spory jsou nekonečným generátorem dotazů nejen pro tuto poradnu a dokážou uživit i spoustu advokátů.

jenda2*

Není pozorování jako pozorování. V tomto případě budou sousedé hodně ujetí a chtělo by to tuje nebo plech 50 cm od jejich plotu. Ať si čumí jinam. Je to skutečně nepříjemné a zasahuje to do soukromí.

gin321
hodnocení

A vy ty lidi, které pozorujete znáte? Znáte jejich denní režim? Víte, jak se jmenují. Asi ne, že. To je totiž ten rozdíl. Člověk nemůže vyjít na zahradu, aby je neviděl. Bohužel nenáme tolik času, abychom ho ztráceli pozorováním sousedů. I relaxování se představuji naprosto jinak.

Minimálně ty na sousedních pozemcích znám velmi dobře, i s rodinami. Rozdíl mezi mnou a vámi je v tom, že mně jsou mí sousedi lhostejní (tedy aspoň v tom smyslu, že je mi jedno co kde a kdy dělají a kam zrovna zírají, když zrovna nic nedělají). A nemyslím si, že já jsem středem jejich pozornosti.

gin321
hodnocení

No vy jste úplně soused ideál. Dokonalost sama. Můžete mít ze sebe radost, ale když nemáte žádnou radu, tak běže trolovat na jinou diskuzi, kde o vaše úžasné kometáře bude někdo stát.

výtka
Upozornění od sys hejkal 17. 08. 2019 15:40:18
Z2:je zakázáno napadat, urážet uživatele...

hodnocení

2x

@gin - A jak nejblíže k jejich plotu je to možné umístit?
Tak, abyste sousedovi nebránili v potřebné údržbě plotu.

gin321
hodnocení

A to je dle nového zákona z roku 2018 kolik?

Netuším, jaký zákon máte na mysli.

Podle občanského zákoníku platného od 1. 1. 2014 platí pro výsadbu

§ 1017

(1) Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvod, může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků, a vysadil-li je nebo nechal-li je vzrůst, aby je odstranil. Nestanoví-li jiný právní předpis nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, platí pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 m jako přípustná vzdálenost od společné hranice pozemků 3 m a pro ostatní stromy 1,5 m.

kure*
hodnocení

0x

"Dobrý den sousedé, vy by jste něco potřebovali? !."

byste, do háje, byste *bum*

já bych, ty bys, on by, my bychom, vy byste, oni by

pb®
No jo, když byste je asi takové sprosté. To člověk chce být něco víc, tak říká oda a ona je to přitom voda.
16.08.19 19:54
Pb = *palec* *smich* *haha*

hodnocení

0x

Když vás to tak "ničí", tak udělejte metr od plotu živý plot z thují, nebo ptačího zobu.

gin321
hodnocení

Díky za radu, ale jak jsme psali. Potřebujeme řešení v rámci týdnů ne roků než živý plot vyroste. A opravdu lze dle nového zákona udělat živý plot metr od plotu?

Ano, plot musí být dostupný pro údržbu, kterou musíte sousedovi umožnit. 1metr prostoru stačí. Jinak ovšem není žádný zákon na zhotovení oplocení, je to každého věc. Prostě dnes žádné oplocení být nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]