Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit ramínko vodovodní baterie?

Od: alena350® odpovědí: 23 změna:

dobrý den, potřebovala bych poradit, jak správně nasadit ramínko vodovodní baterie dřezové, tedy v kuchyni. Na to původním vadilo, Že i když byl na tom perlátor, tak ramínko bylo tak vysoko že voda stříkala z dřezu. Prodavač poradil, ať vyměním jen Ramínko. To jsem dala dolů, ale nové tam nějak nemůžu utáhnout. Ramínko vsadím do baterie ... A to je vše. Držet tam drží, I když pustím vodu... a to opakovaně.

Jak vyměnit ramínko vodovodní baterie?
Jak vyměnit ramínko vodovodní baterie? #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud rozměrově souhlasí připojení, je nutno nasadit dovniř přes slabý odpor O kroužku a dotahnout matku. Je dobré O kroužek potřít vazelínou odolnou proti vodě.

Je dobré O kroužek potřít vazelínou odolnou proti vodě. Nic proti tomu. Jen je třeba vědět, že část té vazelíny tazatelka vypije a to co tam zůstane může o-kroužek sežrat. Většina vazelín je minerálního původu. Z čeho je o-kroužek na vodu nikdo neřeší, může být taky z EPDM, na vodu výborný materiál, levnější než silikon, ale neodolává tukům. Jistota je mýdlo, glycerín.

dejv111*

Používá se běžně silikonová vazelína, která může přijít do styku s potravinami a vodou.

@dejv111: Tak jen dávejte bacha na kombinaci silikonový tuk x silikonové těsnění. Nebo to bude jak u rybníčku Brčálníku: Začnou se tam dít prapodivné věci *tyty*

kenav
hodnocení

0x

Ta posledni veta je nejak zmatena.Na ty fotce je novy raminko,nejde zasroubovat ta matice,a je to spravny raminko?

berger*
hodnocení

0x

Na těch ramínkách jsou O kroužky,porovnejte je,dělají se,tuším,dva rozměry,rozdíl asi dva milimetry. Pokud jsou stejné,všechno vyčistěte,mázněte třeba jarem a tak,jak jste to rozebrala,to složte. Mmchdm,bych asi koupil celou baterii novou,ta Vaše se už zdá nachystaná na vyhození...

hodnocení

Označila jsem na Ďalším obrázku matku, tedy já si myslím že to je matka, ale ona mi nejde utáhnout, mně přijde že mi tam ještě nějaký kus chybí...

Jak vyměnit ramínko vodovodní baterie? #3

Pokud nejde utáhnout, tak má jiný závit a nepatří tam. Zkuste ještě zatlačit na trubku od spoda, jestli tam nepůjde dál, při tom ramínkem pohybujte ze strany na stranu.

hodnocení

Ano, to jsem dělala, zdálo se, že ramínko vjíždí hloub, teda nezdálo, a pak matice jako kdyby dosáhla na závit a šlo to utáhnout.

hodnocení

Vypadá to teď, že to drží jak Helvétská víra, možná to budu muset trochu povolit :)

hodnocení

Neumím určit, co jsem předtím dělala jinak, prostě jsem to teď dotáhla... Nejdřív prsty a pak klíčem. Děkuju všem za ochotu poradit.

alena*

Přesně ten samý problém ted řeším taky.

Ale já vůbec nemůžu nasadit ani k tomu těsnícímu kroužku, zkoušela jsem dát do mrazáku , zkoušela jsem potřít jarem , ani tou největší silou kterou mám jsem ramínko do baterie nedostal . Poradíte jestli je na to nějaký fígl?

alena@ A snažíte se tam dostat původní ramínko, nebo nové? Pokud nové, nezůstaly tam "nějaké" zbytky původního? Nebo jiný rozměr nového?

alena*

Nové ramínko , který je kupovaný podle zbytku toho starého , zbytek starého ramínka jsem normálně odšroubovala .

alena*

Staré a nové ramínko.

Jak vyměnit ramínko vodovodní baterie? #4

Tak v tom případě postupovat podle rad výše...namazat, zasunout, zajistit maticí...někdy je třeba větší sílu; zavřete raději hlavní přívod vody, kdybyste použila sílu Samsona...

alena*

To jsem podle rad postupovala než jsem položila dotaz a prostě to zlatý nejde ani po namazání jarem , a po jaké době v mrazáku vůbec zasunout do baterie . :(

možná je to kyalitou fotek , mám dojem že původní ramínko mělo větší závit

berger*

Nejsem si úplně jistý,ale už jsem narazil na rozdílné průměry té části,kde jsou O kroužky. Rozdíl byl dva milimetry,přitom ta matice byla stejná... Teď jsem přečetl celé vlákno a koukám,to samé jsem psal před rokem...*smich*

Pro jistotu změřte průměry těch mosazných částí, co se zasouvají do baterie; nejlépe posuvným měřítkem, nebo alespoň pravítkem...

Připomínka k dotazu Aleny (22.08.20) - nedávno jsem podobně montoval ramínko k baterii (Metalia) a tehdy jsem se dověděl o dvou rozměrech O-kroužků... Původně jsem zkoušel ten větší (tuším 19 mm), ale nevešel se dovnitř, teprve menší velikost (cca 17 nabo 18 mm) se povedl, dokonce bez nutnosti mazat jarem či mýdlem, stačilo to jen navlhčit. Vyzkoušejte to taky. Držím palce!

alena*

Díky , juknu zda mají menší . Díky

hodnocení

0x

S novým ramínkem bývá ten problé, že má ten vnitřek jiný. ;) Já bych vyměnila ta sítka na konci ramínka za věc, která umí udělat sprchu a ještě několik věcí. Bývají různé délky, jiných funkcí a jiné ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]