Nejste přihlášen/a.
Podle mne ten filc se dost zmáčkne, tedy asi opravdu moc nepomůže.
Zřejmě nechcete mít v nové podlaze otlaky, jste na to opatrný. Já dávám pod nábytek kolečka uříznutého ,,korkového,, špuntu od vína. Pravý korek lze nařezat na kolečka podle potřeby různé šířky, pozor na ty nové, uměliny, napodobeniny korku. Zátky od vína si vždycky dávám do šuplíku k měchačkám v kuchyni. Takže podle potřeby vím, kam sáhnout.
Hledejte podložky z pryže, ty se neprotlačí. Když nebudete chtít samolepící, určitě existují i jiné druhy. Tady, jsem Vám našla jenom na ukázku. Můžete pohledat dál. Dokonce jsou myslím i v jiných barvách.
Nejjednodušší a nejpraktičtější je použít klínky pod nábytek - jsou na to dělaný a jsou odlamovací, takže se dá bež obtíží rektifikovat různá míra.
Možná jste - nebo taky na Moravě. A to má být problém? Jako že Moraváci nesmí použít klínky, nebo co tím chtěl básník říci?
Jo ták, pán je purista - to mi nedošlo. No, co dělat, smiřte se s tím, že některé odborné výrazy nemusí být hned lidem se slabším intelektem zřejmé, ale vzhledem k tomu, že dnes jsou k dispozici rozsáhlé vyhledávací nástroje, zajisté se i Vy dopátráte významu odborného výrazu.
On to totiž není ani můj nápad, ani nějaký novotvar, ten výraz se používá v truhlařině už pěkně dlouho - slýchám ho prakticky celý svůj profesní život.
Nicméně rád Vašim myšlenkovým pochodům napomohu - toto jsou různé podoby rektifkace nábytku :
Pokud ani toto nezabere, tak jedině vezměte nosočistoplenu a zamáčkněte slzu...
Není nutno za každou cenu se předvádět jaký je člověk světák (to ještě není známka intelektu). Stačí, že toho je plná televize. Čeština je pěkný jazyk.
To bezesporu je - v tom jsme za jedno. Ovšem zde z mé strany nešlo ani v nejmenším o nějakou demonstraci jakéhosi ,,světáctví´´ , nýbrž skutečně a pouze o běžný výraz v nábytkařině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.