Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Blaze harmony

Od: podsmrkem® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s kotlem Blaze harmony?

Byl jsem se na něj podívat u jednoho pána, který ho vychválil až do nebes (pán ty kotle montuje, tak aby nechválil). Mě se taky docela líbil, ale chtěl bych znát více názorů.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Vypadá to, že firma vyrábí kotle pouze dva/tři roky a to je z mého pohledu na posouzení kotle málo. Minimum na posouzení kotlů je tak deset let. Pokud je kotel z nerezové oceli, bál bych se koupě míň.

martincarek
hodnocení

0x
No taky se mi moc libi dokonce ted udelali verzi ekonomi (" comfort") ja se na ne dival a volal a zjistoval, nakonec jsem byl dokonce ve fabrice, spolecnost je zalozena opravdu nedavno ale, zkusenosti jsou dlouholete pod licenci benekov ten vyraby jejich kotel uz dlouho. Oni ( Blaze harmony) maji ten kotel jen vysperkovany. pred tydnem my schvalili kotlikovku a jdu do nej. jen jeste nejsem rozhodnuty jestli blaze harmony nebo komfort se vsim prislusenstvim ( rozdyl je trochu jine rozmery(asi o 20l vetsi prikladaci komora) ktera je navic nerezova vs. cca 17tisic)..
pavla*

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda mate nainstalován ten kotel blaze harmony?Jaké máte zkušenosti po této době?děkuji

martincarek
tak mam nainstalovany blaze comfort v plne palbe doporuciji. vice info olomouckyorelzavinacgmailteckacom

igorek
hodnocení

0x

Dobrý den,

kotel provozuju necelý rok a jsem nad míru spokojen. Líbí se mi možnost stáložáru - přikládám 1 x za den - kotel hoří zhruba 7 hodin na snížený výkon a potom čeká ve stáložáru na přiložení. Po 24 hodinách od předchozího přiložení, jak přijdu z práce, akorát přiložím (neroztápím) a kotel se rozjede a toto celé opakuju každý den - obsluha kotle cca 3 minuty denně. Ventilátor běží potichu. Řídicí jednotka ovládá třícestný ventil, kterým se směšuje voda do radiátorů. Ovládá i nabíjení bojleru. Když jsem odjel na dovolenou, mám ještě na akumulačce topnou spirálu a kterou kotel umí sepnout, když poklesne teplota v AKU, mám zde nastavenou poměrně nízkou teplotu aby to moc nespínalo, ale dá se to i vypnout. Ke kotli je připojeno i ekvitermní čidlo a to zase nastavuje teplotu na tom ventilu který směšuje vodu do radiátorů (na podzim to topí zhruba na 45stupňů a v zimně zhruba na 60 stupňů - radiátory jsou pořád teplé celý den - žena je doma). Na noc mám na termostatu nižší teplotu a tím se do radiátorů přestane topit- vypne se čerpadlo i ten ventil a šetří se teplo v akumulačce. Ráno než vstanu už je zase pěkně teplo. Kotel mám s AKU spojen silným měděným potrubím bez čerpadla. Sledoval jsem když vypnuli proud, že u kotle se vypnul ventilátor a teplota na kotli poklesla - z toho jsem měl strach, protože u předchozího kotle jsem musel mít dochlazovací smyčku, ketrá mě pak zvýšila tlak v topení a já jsem musel upouštět vodu. Kotel má v sobě na vstupu nějaký termostat, který směšuje vodu aby neprorezivěl. Topím kůrovcovým dřevem, sem tam krajinky, štěpky a piliny (na piliny to hoří kratší dobu a musí se trochu proložit dřevem). Instalaci i návrh zapojení mi dělal pan Štelcl ještě se dvěma lidma, za 2 dny jsem už zase topil.

Kotel Blaze harmony
Kotel Blaze harmony #2

karelp
hodnocení

0x

Byl bych velice opatrný, kotle si nechavají vyrobit a kdoví kde. Firma bez historie, dnes tady jsou zítra se jim už nedovoláte a to nemluvím o náhradích dílech. Předražený kotel, nebrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]