Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s kotlem Blaze harmony?
Byl jsem se na něj podívat u jednoho pána, který ho vychválil až do nebes (pán ty kotle montuje, tak aby nechválil). Mě se taky docela líbil, ale chtěl bych znát více názorů.
Děkuji
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda mate nainstalován ten kotel blaze harmony?Jaké máte zkušenosti po této době?děkuji
Dobrý den,
kotel provozuju necelý rok a jsem nad míru spokojen. Líbí se mi možnost stáložáru - přikládám 1 x za den - kotel hoří zhruba 7 hodin na snížený výkon a potom čeká ve stáložáru na přiložení. Po 24 hodinách od předchozího přiložení, jak přijdu z práce, akorát přiložím (neroztápím) a kotel se rozjede a toto celé opakuju každý den - obsluha kotle cca 3 minuty denně. Ventilátor běží potichu. Řídicí jednotka ovládá třícestný ventil, kterým se směšuje voda do radiátorů. Ovládá i nabíjení bojleru. Když jsem odjel na dovolenou, mám ještě na akumulačce topnou spirálu a kterou kotel umí sepnout, když poklesne teplota v AKU, mám zde nastavenou poměrně nízkou teplotu aby to moc nespínalo, ale dá se to i vypnout. Ke kotli je připojeno i ekvitermní čidlo a to zase nastavuje teplotu na tom ventilu který směšuje vodu do radiátorů (na podzim to topí zhruba na 45stupňů a v zimně zhruba na 60 stupňů - radiátory jsou pořád teplé celý den - žena je doma). Na noc mám na termostatu nižší teplotu a tím se do radiátorů přestane topit- vypne se čerpadlo i ten ventil a šetří se teplo v akumulačce. Ráno než vstanu už je zase pěkně teplo. Kotel mám s AKU spojen silným měděným potrubím bez čerpadla. Sledoval jsem když vypnuli proud, že u kotle se vypnul ventilátor a teplota na kotli poklesla - z toho jsem měl strach, protože u předchozího kotle jsem musel mít dochlazovací smyčku, ketrá mě pak zvýšila tlak v topení a já jsem musel upouštět vodu. Kotel má v sobě na vstupu nějaký termostat, který směšuje vodu aby neprorezivěl. Topím kůrovcovým dřevem, sem tam krajinky, štěpky a piliny (na piliny to hoří kratší dobu a musí se trochu proložit dřevem). Instalaci i návrh zapojení mi dělal pan Štelcl ještě se dvěma lidma, za 2 dny jsem už zase topil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.