Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chystám se vymalovat v celém domě (bílá barva) a přemýšlím jakou barvu vybrat...
Líbila by se mi co nejvyšši bělost, z toho mi vypadly následující možnosti...
HET Briliant:
Primalex Polar:
Případně HET Klasik:
Máte někdo zkušenost s některou z nich?
Další věc, co se týče penetrace podkladu - bylo mi doporučeno tady zbytečně neutrácet a klidně vzít nějakou levnou... Může být?
Za každou radu předem děkuji
Primalex polar je jistota. Nekoukejte na ty čísla bělosti, je to stejné, jako třeba výkon u čínských radií v devadesátých letech, nebo teplota světla autožárovek imitujících xenony, při té udávané by ta žárovka musela celá vysublimovat . Zákazník prostě chce vysoké číslo, tak mu ho dají. Spousta vyrobců se snaží přiživit na úspěchu polaru a dokonce i motivují prodejce, aby vnucovali jiné, jejich, produkty, lidem, co si přijdou rovnou pro polar.
za sebe můžu poradit normální Primalex plus a to hlavně proto, že je otěruvzdorný.
S bělostí to nepřehánějte. Primalexem polar netvoříte tak jednolitou a stejněbarevnou plochu a přidat do Primalexu titanovou bělobu je ale opravdu už hodně špatný nápad. Vzniknou vám zářivě bílé šmouhy, které a nejdou zamalovat, jen je honíte pořád dokola.
Primalex polar je dobrej tak akorát do sklepa nebo gráže...vůbec není bílý... HET Klasik je nádherně bílý. Mám s ním vymalovaný celý byt a září. Když jsem loni maloval u bráchy a přemalovával se klasickej Primalex tady tím HETEm byl rozdíl na viditelný hned. HET Brilant má být ještě světlejší, ale já jej nakonec nebral, protože to není skladovka a je na objednávky (u nás). Já potřeboval přijít a odejít s pixlou. Ne čekat x dní než to dodají...
Já jsem jednou vymalovala Primalexem Polar a snad ještě nějaké + u toho bylo. Už bych tuhle barvu nepoužila. Místnost byla nepříjemně, ledově bílá a časem poměrně rychle, prasklinky a kouty jakoby zašedly a byly viditelné. Stačí bílá. Ta je bílá dost. Miluji bílou, ale tamta byla fakt nepříjemná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.