Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou bílou barvu na vymalování interiéru?

Od: kapitanmorgan® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

Chystám se vymalovat v celém domě (bílá barva) a přemýšlím jakou barvu vybrat...

Líbila by se mi co nejvyšši bělost, z toho mi vypadly následující možnosti...

HET Briliant:

interierove-barvy.heureka/...

Primalex Polar:

Případně HET Klasik:

Máte někdo zkušenost s některou z nich?

Další věc, co se týče penetrace podkladu - bylo mi doporučeno tady zbytečně neutrácet a klidně vzít nějakou levnou... Může být?

Za každou radu předem děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Primalex polar je jistota. Nekoukejte na ty čísla bělosti, je to stejné, jako třeba výkon u čínských radií v devadesátých letech, nebo teplota světla autožárovek imitujících xenony, při té udávané by ta žárovka musela celá vysublimovat *smich*. Zákazník prostě chce vysoké číslo, tak mu ho dají. Spousta vyrobců se snaží přiživit na úspěchu polaru a dokonce i motivují prodejce, aby vnucovali jiné, jejich, produkty, lidem, co si přijdou rovnou pro polar.

re4zon
hodnocení

2x
Mam zkusenost se vsemi a nejlepe se mi delalo s Het klasik, kryje dobre, belost slusna, v pomeru cena/vykon asi nejlepsi. Briliant je trochu belejsi, ale cena zbytecne vysoka. A kupodivu se mi osvedcily barvy z Hornbachu, nevim kdo jim to dela, ale je to s Hetem srovnatelne.
Penetraci podle toho jaky mate podklad, napr. stuk staci omest od kaminku a natrit redenou barvou, na sdk bych penetraci dal, lip to pak kreje a nemusite malovat trikrat.
A pokud mate moznost vse dukladne zakryt, nemalujte, ale vystrikejte to, vysledek bude lepsi a hlavne nekolikanasobne rychlejsi.

figurek*
hodnocení

2x

za sebe můžu poradit normální Primalex plus a to hlavně proto, že je otěruvzdorný.

S bělostí to nepřehánějte. Primalexem polar netvoříte tak jednolitou a stejněbarevnou plochu a přidat do Primalexu titanovou bělobu je ale opravdu už hodně špatný nápad. Vzniknou vám zářivě bílé šmouhy, které a nejdou zamalovat, jen je honíte pořád dokola.

Jakou bílou barvu na vymalování interiéru?

kepler*
hodnocení

0x

S malbou HET zkušenosti nemám, ale Primalex je vyhovující. Maloval jsem s uspokojivým výsledkem i levnějšími produkty, ale pro zvýšení kryvosti jsem přidal bělobu. Pak stačila jen jedna malba.

krtek*
hodnocení

0x

Primalex polar je dobrej tak akorát do sklepa nebo gráže...vůbec není bílý... HET Klasik je nádherně bílý. Mám s ním vymalovaný celý byt a září. Když jsem loni maloval u bráchy a přemalovával se klasickej Primalex tady tím HETEm byl rozdíl na viditelný hned. HET Brilant má být ještě světlejší, ale já jej nakonec nebral, protože to není skladovka a je na objednávky (u nás). Já potřeboval přijít a odejít s pixlou. Ne čekat x dní než to dodají...

hodnocení

0x

Já jsem jednou vymalovala Primalexem Polar a snad ještě nějaké + u toho bylo. Už bych tuhle barvu nepoužila. Místnost byla nepříjemně, ledově bílá a časem poměrně rychle, prasklinky a kouty jakoby zašedly a byly viditelné. Stačí bílá. Ta je bílá dost. Miluji bílou, ale tamta byla fakt nepříjemná.

joudic*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]