Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace polystyrenu, kde?

Od: tadeas* odpovědí: 16 změna:

Jak se zbavit odřezků polystyrenu ze zateplení domu? Sběrný dvůr v obci nemáme a nejbližší (20 km) to nechce převzít protože je toho velké mnozstvi-- asi 2 kontajnery.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkusim-li si odpovědět na celkem logické otázky jiných přispěvovatelů, nemohu se ubránit pocitu, že je to levárna. Zateplovaný dům byl asi panelák a vy jste, Tadeáši, dostal zaplaceno za likvidaci odřezků a snažíte se to zrealizovat pokud možno co nejvíce zadarmo, že mám pravdu?

Jojo sběrný dvůr v obci nemáme, ale paneláků několik.

hodnocení

1x

Do žlutého kontejneru. Vyváží ho každý týden. Jak dlouho již máte na doma?

hodnocení

1x
Přivez mi je, já si s tím lehce poradím.

dejv111*
hodnocení

1x

Tak na tohle mám, myslím si, skvělý tip. Máte zahradní vysavač? Nalamte polyš na menší kousky a vysávejte vysavačem. Ten je rozšmelcuje na jednotlivé kuličky. Vznikne parádní izolační sypká hmota, kterou buď Vy upotřebíte třeba na půdě nebo nad garáží a nebo můžete napytlovat a prodat. Tohle, si myslím, Vám lidi rádi koupí.

Vzhledem k tomu, že nemám a neznám funkčně zahradní vysavač, vůbec nebudu polemizovat o Vašem skvělém tipu, ale mám drtičku na polyš, kde jsem musel taky lámat na menší kousky. Nadrtil jsem mnoho desítek kubíků. Používal jsem drcený polyš, ale to bylo za dob minulých, kdy nebyl matroš a prachy. Dneska bych to již nedrtil.

priklad1*

Jak to že nebyly prachy. Prachy byly a většina jich měla tolik, kolik si zasloužila. Dnes je to malinko jinak.

hodnocení

0x

Proč to neodvezla firma, která zateplovala? V posledních asi deseti letech jsem měnila okna, zateplovala a měnila střešní krytinu. Pokaždé odpad odvezla firma. Pokrývač mi při řeči řekl, že to je v ceně zakázky.

Myslím, že máte dvě možnosti. U starosty nebo na odboru životního prostředí ve městě s rozšířenou působností získáte kontakt na firmu, která přistaví kontejner. Za přistavení a odvoz zaplatíte. Pokud je odpadu tak do dvou žlutých kontejnerů na plast, volila bych nějakých deset i více postupných odvozů do různých kontejnerů v blízkých městech.

vilik*
hodnocení

0x
Teď už je to jedno, ale jak vám mohly zbýt 2 kontejnery polystyrenu, když normální je řezat a napojovat desky bez odpadu? Neřeknu pár kousků, ale fakt tolik?
To jste platil tolik materiálu navíc zbytečně? Tak to už vás asi ani postupný odvoz po okolních obcích nezruinuje.

hodnocení

0x

Skúste kontaktovať isover.cz/... ,niekde som na nete čítal,že po dohode si to sami odvezú,len neviem či aj od iných výrobcov.

ferik
hodnocení

0x
Sběrný dvůr to nechce (nedivím se, druhotné využití pro ně = nula). Když to dáte do žlutého, tak je to totéž, jako když to hodíte do směsného (akorát se s tím někam několikrát potáhnete, protože najednou to nikde neudáte) na druhotné využítí to totiž taky nikdo nechce a jede to ze žlutého do spalovny. Takže regulérně na prasáka po částech naředit do popelnic do směsného. Jaképak štráchy.

Tak dle Vás je zbytečnost třídit?! Sběrný to nechce?To máte divný sběrák nebo o vás ví že jste "podnikatel"ale chcete to likvidovat jako normální občan!

Polystyren lze 100% recyklovat a dokonce se i vyplatí aby se pro odpady ze zateplovaček jezdili z rakouska a odebírali je od nás-pro nás tom znamenalo jen jedno třidit zvlášt EPS a XPS a ten pak ještě dle barvy. Dotyčná firma z A dodala i pytle na odpad!

ferik
Ano, třídit polystyren je zbytečnost. Pán psal sám, že to sběrný dvůr nechce, což plně chápu. Třídit to do žlutého je absolutní zbytečnost a ztráta času. Tento druh odpadu se ze žlutého již vůbec dále nepoužívá, nikdo to prostě nechce, a vyhazuje se do spalovny. Každý chce hlavně petky. To je prosím holý fakt. Vy si to samozřejmě dělejte, jak chcete, když se Vám to náhodou podaří udat. Takže tak.

Ne není to zbytečnost třídit to je zbytečnost jen ve vaší hlavě!Jinak ne všude mají spalovnu-u nás se nic nepálí- nebezpečný=ropný odpad nebezpečný odpad nemocnice ,ze servisů ,z VÚ ...) spaluje spalovna v okresní nemocnici. jinak máte výše přímo dokaz na firmu. Jinak u Nás ve sběráku neberou od právnických osob zadarmo taky nic-jen za poplatek zadarmo jen opd FO. A píšete nesmysly Pokuty za toto přesahují poplatky na sběrných dvorech!Ale je to Váš boj a neraďte toto=porušujete tím zdejší pravidla!

ferik

Proboha, diesel, naučte se aspoň psát česky, píšete jak nějaký Mongol. Je to tragédie luštit. Interpunkce Vám vůbec nic neříká, ukončování vět, velká a malá písmena, mezery, používání závorek, to vše Vám vůbec nic neříká. Všechno to větvičkujete do košatých souvětí, ve kterých prase aby se vyznalo. Asi jste na to ve škole chyběl a už jste to pak nějak nedohnal. Jediný, kdo tu porušuje pravidla, jste Vy sám. Jelikož napadáte ostatní účastníky poradny. Vaše nesmyslné náhodné generátory slov si ponechejte, tazateli to nijak nepomůže. Stejně jako mu absolutně nepomůže nějaké info o sběráku někde u Vás. K čemu mu asi taková informace je, když ani neví, odkud jste? K čemu mu je info, že u Vás se nic nepálí? Úplně k ničemu. On se toho odpadu totiž nepotřebuje zbavit u Vás, ale u sebe, jestli to dokážete pochopit. Polystyren ze žlutých kontejnerů se nijak dále v drtivé většině nespotřebovává, opakuji to, je to holý fakt. V podstatě nikdo to nechce. Největší poptávka je po PET lahvých a tvrdém plastu. Ostatní obsah žlutých kontejnerů téměř nikdo nechce, a to z jednoduchého důvodu, že zpracování se ekonomicky nevyplatí a vyjde levněji vyrobit nový kus. Vy si to samozřejmě dělejte někde u Rakouska, jak chcete, to Vám nikdo nebere.

jasně vy pane nejxchytřejší.Nevíte jak dál tak nejlepší je kritizování. Ještě, že jsou místa kde to funguje jak má a ne jako u Vás čí Vaší hlavě!Pěkný večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]