Nejste přihlášen/a.
Jak se zbavit odřezků polystyrenu ze zateplení domu? Sběrný dvůr v obci nemáme a nejbližší (20 km) to nechce převzít protože je toho velké mnozstvi-- asi 2 kontajnery.
Tak na tohle mám, myslím si, skvělý tip. Máte zahradní vysavač? Nalamte polyš na menší kousky a vysávejte vysavačem. Ten je rozšmelcuje na jednotlivé kuličky. Vznikne parádní izolační sypká hmota, kterou buď Vy upotřebíte třeba na půdě nebo nad garáží a nebo můžete napytlovat a prodat. Tohle, si myslím, Vám lidi rádi koupí.
Vzhledem k tomu, že nemám a neznám funkčně zahradní vysavač, vůbec nebudu polemizovat o Vašem skvělém tipu, ale mám drtičku na polyš, kde jsem musel taky lámat na menší kousky. Nadrtil jsem mnoho desítek kubíků. Používal jsem drcený polyš, ale to bylo za dob minulých, kdy nebyl matroš a prachy. Dneska bych to již nedrtil.
Proč to neodvezla firma, která zateplovala? V posledních asi deseti letech jsem měnila okna, zateplovala a měnila střešní krytinu. Pokaždé odpad odvezla firma. Pokrývač mi při řeči řekl, že to je v ceně zakázky.
Myslím, že máte dvě možnosti. U starosty nebo na odboru životního prostředí ve městě s rozšířenou působností získáte kontakt na firmu, která přistaví kontejner. Za přistavení a odvoz zaplatíte. Pokud je odpadu tak do dvou žlutých kontejnerů na plast, volila bych nějakých deset i více postupných odvozů do různých kontejnerů v blízkých městech.
Skúste kontaktovať isover.cz/... ,niekde som na nete čítal,že po dohode si to sami odvezú,len neviem či aj od iných výrobcov.
Tak dle Vás je zbytečnost třídit?! Sběrný to nechce?To máte divný sběrák nebo o vás ví že jste "podnikatel"ale chcete to likvidovat jako normální občan!
Polystyren lze 100% recyklovat a dokonce se i vyplatí aby se pro odpady ze zateplovaček jezdili z rakouska a odebírali je od nás-pro nás tom znamenalo jen jedno třidit zvlášt EPS a XPS a ten pak ještě dle barvy. Dotyčná firma z A dodala i pytle na odpad!
Ne není to zbytečnost třídit to je zbytečnost jen ve vaší hlavě!Jinak ne všude mají spalovnu-u nás se nic nepálí- nebezpečný=ropný odpad nebezpečný odpad nemocnice ,ze servisů ,z VÚ ...) spaluje spalovna v okresní nemocnici. jinak máte výše přímo dokaz na firmu. Jinak u Nás ve sběráku neberou od právnických osob zadarmo taky nic-jen za poplatek zadarmo jen opd FO. A píšete nesmysly Pokuty za toto přesahují poplatky na sběrných dvorech!Ale je to Váš boj a neraďte toto=porušujete tím zdejší pravidla!
Proboha, diesel, naučte se aspoň psát česky, píšete jak nějaký Mongol. Je to tragédie luštit. Interpunkce Vám vůbec nic neříká, ukončování vět, velká a malá písmena, mezery, používání závorek, to vše Vám vůbec nic neříká. Všechno to větvičkujete do košatých souvětí, ve kterých prase aby se vyznalo. Asi jste na to ve škole chyběl a už jste to pak nějak nedohnal. Jediný, kdo tu porušuje pravidla, jste Vy sám. Jelikož napadáte ostatní účastníky poradny. Vaše nesmyslné náhodné generátory slov si ponechejte, tazateli to nijak nepomůže. Stejně jako mu absolutně nepomůže nějaké info o sběráku někde u Vás. K čemu mu asi taková informace je, když ani neví, odkud jste? K čemu mu je info, že u Vás se nic nepálí? Úplně k ničemu. On se toho odpadu totiž nepotřebuje zbavit u Vás, ale u sebe, jestli to dokážete pochopit. Polystyren ze žlutých kontejnerů se nijak dále v drtivé většině nespotřebovává, opakuji to, je to holý fakt. V podstatě nikdo to nechce. Největší poptávka je po PET lahvých a tvrdém plastu. Ostatní obsah žlutých kontejnerů téměř nikdo nechce, a to z jednoduchého důvodu, že zpracování se ekonomicky nevyplatí a vyjde levněji vyrobit nový kus. Vy si to samozřejmě dělejte někde u Rakouska, jak chcete, to Vám nikdo nebere.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.