Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytu sourozenci

Od: jakubd* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chci pronajmout svůj byt sourozenci od manželky (majitel jsem já), chtěl bych se zeptat, jestli a tím nemáte někdo zkušenost? Bude platit jen standardní nájem a služby, bez nějakého příjmu pro mě. Předpokládám, že je dobré s ním mít nájemní smlouvu za teda 0 Kč, ale co mě daňové přiznání, mám tam uvadet, že příjmy z pronájmu nula nebo mám chtít aspoň tisícovku? Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ja bych na nej přehlásil energie elektriku a plyn
A dohod se snim at najem platí rovnou na učet na kterej platíte najem za ten byt vy a to bych si každej měsíc kontroloval
Najemní smlouvu jako takovou bych snim nesepisoval ušetří to problemi zvlášt když nebude výdelek
Sepsal bych snim smlouvu že má byt dočasně zapújčený za to že si bude platit nájem a energie a vic bych neřešil

dane
hodnocení

0x

Dobrá otázka. Podnikat i pronajímat bez zisku vám v budoucnu mohou způsobit potíže. Napište smlouvu s určitou částkou, ne s nulou. Ona by se měla zdanit třeba i fyzická práce (přepočítat na Kč) pokud byste do smlouvy napsal, že pronájem je jen za údržbu zahrady a domu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]