Dobrý den,potřebuji radu.Přijel jsem z dovolené a bazén zelený ( mám aut.zapínání filtrace,ale vypadl jistič a cca 5 dní filtrave nejela).Upravil jsem PH a savo.Voda je křišťálově čistá,ake vespod je takový hnědý bordel.Viz foto.Zkoušel jsem to vysavačem odsát,ale filtrace to nezachytí,takže přes výstup do bazénu jde všechno zpět.Zkoušel jsem to odsát do odpadu,ale tovypustím celý bazén.Nemá někdo zkušenost co s tím.Předem děkuji
Podle fotky mi připadá, že tam máte hnědou řasu. Kupte na to přípravek, poradí vám v prodejně. Dávám trochu Sava a lžíci skalice modré, od té doby je voda krásně čistá.Jestli vám jde všechno zpět, musíte napřed udělat proplach a výplach a pak bude filtrace zase fungovat. To jsem již také zažila. Ale pozor, při výplavhu a proplachu vám ubyde trochu vody, takže dopustit. Asi dve minuty proplach a dve minuty výplach, jinak filtrace nebude fungovat.
Proplach a vyplach jsem samozřejmě udělal a několikrát.Savo jsem tam dával,tím jsem (asi) zničil tu zelenou řasu,ale s tímhle fakt nevím.Skalici tam nedávám ,mám k tomu odpor.A barvené vlady taky problém
Nevím, co to je "barvené vlady". Koupila bych přípravek na zelenou řasu, prodává se na hnědou a na zelenou. Nejdřív bych to vyvločkovala vločkovačem-projasňovačem.
To co je na dne je mrtva rasa,je treba to nechat usadit a odsat do odpadu.Ne pres filtrci tu akorat za...te.Popripade pridat vlockovac,nechat bezet cerpadlo aby se to radne promichalo,pak usadit a vysat ale nikdy pres filtraci.
Bazen ma cca 3 kubiky,kdyz to budu valit do odpadu,tak nez to vysaju,tak bude bazen prazdny.Takze to je jako bych bazen vypustil ,vycistil a znovu napustil.Tak vzhledm k datumu a predpovedi se mi do toho moc nechce.Doufal jsem,ze bude existovat nejaka "lepsi” rada.Ale asi to jinak nepujde.Dekuji za rady
Tenhle heges vypust a vyčisti bazén. Pak tam davej tablety Ctx 392 profesionál - obsahuje vše co voda potřebuje a budeš ji mít stále čistou. Mě filtrace nejela deset dní a voda pořád krásne čistá. Dřív, když byly velký vedra mi to zhnedlo, od té doby co tam dávám tyhle tablety mám po problémech
Co to je za “zazracne” tablety?To se jak davkuje?Jdu se kuknout na net.Ma s tim nekdo jeste zkusenosti?Moc takovym vecem neverim.Vetsinou takove univerzalni veci nic moc.Ale rad si necham poradit.Bazen mam cca 2-3 roky,tak sbiram zkusenosti.
danys*
Dáš tabletu do plováku a když dojde, tak dáš novou. Mám 9kubiku bazén a je to dostatečný. Tady je odkaz: zbozi.cz/... Jedna tableta vydrží zhruba dva až tři týdny týdny, sem tam premerim vodu, jinak se nestarám. Používají to i známí a nikdy žádný problém. Zázračný to je akorát v tom, že ta tableta obsahuje vše co ta voda potřebuje
Mít tříkubíkový bazén, tak to vyliju (třeba zužitkovat na zalévání + přelít do nějaké další nádrže, ze které se bude dát zalévat později, ať to nepřijde úplně vniveč) a napustím znovu... Tři kubíky, to je s naší drahou vodou tři stovky... Asi tak stejně, jako stojí piksle chlor šoku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.