Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na plast nádržku v autě

Od: ok® odpovědí: 18 změna:

Prosím vás, v autě mám popraskanou exp. nádržku na vodu a prosakuje a tím se ztrácí voda.

Chtěl bych tyto prasklinky zalepit nějakým lepidlem, prosím můžete poradit jakým lepidlem na plasty nebo něčím podobným?

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nejspolehlivější a dlouhodobé je koupit novou. Jakékoli lepení nezručí perfektní těsnost.

hodnocení

8x
Jen aby to lepidlo nebylo dražší než nová nádržka. A výsledek při lepení bude stejně "nezaručený".
ok®
hodnocení

no právě, to je to co řeším.

nová stojí 500kč

karel556*

a jak si ceníte auto když je pro vás nová nádržka v hodnotě 500 kč moc? Nějaké lepení opravdu nemá cenu a s novou nádržkou máte klid, nová ve finále přežije i auto.

hodnocení

4x

Chcete vědět, co vyjde levněji. Zda nová nádobka nebo oprava. Jednoznačně nová. Nestudoval jsem, z čeho expanzky jsou, ale vzhledem k chemii a teplotě bych to viděl na polypropylen (polyethylen má nižší teplotu tání). V zásadě je to ale jedno. Oba plasty jsou obtížně lepitelné, což znamená mnohem vyšší náklady na lepení (aktivátor) než u "snadno" lepitelných plastů. Navíc je spoj vystaven vysokým teplotám a tlaku, což je problém sám o sobě. Taky mě zaráží formulace: mám popraskanou nádržku. Z toho vyvozuji, že jde o více prasklin. Větší výskyt drobných prasklin nasvědčuje degradaci plastu. Degradovaný plast nemá cenu lepit, protože se postupně rozsype.

Máte tedy 2 možnosti: Lepit starý plast s enormními náklady (odhaduji 500 a více Kč) a prakticky nulovou šancí na úspěch nebo koupit novou nádržku, bez práce a bez starostí za stejné nebo menší peníze.

ok®
hodnocení

ano, opravdu lepší bude koupit novou,nebo z vrakáče

hodnocení

1x
Takový lepidlo co by udrželo tlak a dokazalo tu nádobku slepit neznam
Je třeba sehnat jinou nádobku - nová nebo vrakovište
olinl

Přesně jak píše dabel-vrakoviště..

asd1
hodnocení

1x

Novou nebo z vrakáče. Kvalitní lepidlo vyjde mnohem dráž než nová = nesmysl. Měla by jít svařit, ovšem kdo to umí tak to taky nebude dělat zadarmo...

ok®
hodnocení

tak OK, děkuji

hodnocení

0x

Zdravím,co tu nádržku dát někomu,kdo svaruje plasty.

ok®
hodnocení

prosím o radu jaké spešl lepidlo odolávající vysokým teplotám a chemii(fridex)

kepler*
hodnocení

0x

Nová nádržka je skutečně nejlepší řešení, ale snad by stálo za pokus vyzkoušet nejdřív svaření pomocí obyčejné pájecí pistole pro elektroniky. Opravil jsem tak už spoustu věcí. Ideální by bylo vědět o který druh plastu jde, pak by se dal přidat dodatečný materiál. Pak ještě existují cenově dostupná lepidla:

search.seznam.cz/...

Tam ovšem výsledek nelze garantovat ani v případě, že lepený materiál bude dokonale odmaštěný a očištěný.

Souhlas s pokusem svařit. Pokud má tazatel podmínky a v případě nezdaru si nezlikviduje jediný dopravní prostředek, proč ne. Taky jsem za pomoci kusu plastu a obyčejné pájecí pistole zatáhl prasklinu v nádrži křovinořezu a už asi 3 roky funguje. Dokonce není nezbytně nutné, aby přídavný materiál byl shodného složení s materiálem základním (ale musí vydržet podmínky dané aplikace). Nesouhlas s pokusem lepení "cenově dostupnými lepidly". To je jen tahání peněz z tazatelovy kapsy. Netvrdím, že takové lepidlo neexistuje, ale rozhodně ho nenajdete na první ani desáté straně Seznamu. A najdete-li, stejně ho nepoznáte. Tudy fakt cesta nevede.

Jenze u nádrže na benzín není narozdíl od expanzky přetlak. Ten si myslím, že bude zásadním problémem. Bez tlaku by to drželo troufám si říct skoro čímkoliv, ale pokud to už jednou z nějakého důvodu prasklo, obávám se, že svařením už se stejně původní pevnosti nedosáhne. Ale zkusit to samozřejmě může.

fik
hodnocení

0x

Tam máš přetlak...chladící systémy vozidel jsou přetlakové-dle mě jakýkoliv pokus o lepení skončí neúspěchem-jak praví zákon schálnosti,povolí to v momentě kdy auto nejvíc potřebuješ a jsi nejdál od domova. Kdyby stála 5 tisíc tak neřeknu že se nažíš to lepit,ale 500?

ok®
hodnocení

lidičky, teď se podržte!

cca 14 dní jezdím! čím jsem to lepil? . vteřinovým lepidlem za 4.90kč

prasklinu jsem se snažil vyčistit a sekundáč jsem tam prostě nalil, nehal zatuhnout a nakonec jsem to to zapatlal (jak zvenku zak zevnitř nádobky)dvousložkovým lepidlem na plasty, a úplně jako finalovku zvenku jsem to přetáhnul tyčinkou tavící pistole.

dnes vedro, motor taky byl v provozní teplotě a zatím drží...nevím ale jak dlouho *smich*

ok®
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]