Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych radu jak provést topnou (nátopnou) zkoušku nového teplovodního podlahového vytápění (rozdělovač bez čerpadla a směšování), když nový kondenzační kotel bude instalován až koncem října a já nyní potřebuji již položit v koupelně dlažbu. Bez nátopové zkoušky si to nelajznu nechat položit.
Nyní mám k dispozici jen původní starý kotel Destila DPL 25KW s oběhovým čerpadlem který byl před rekonstrukcí zapojen do systému s radiátory. Kotel umí je stavy ON na plný výkon nebo OFF a nastavit teplotu snad ani nejde.
Prosím o radu jak tento problém vyřešit?
Díky
Pavel
Řekl bych oba konce neprodyšně uzavřít, na jedné straně namontovat manometr a nějaké šroubení s možností okruh natlakovat. Podle tlaku který bude pak provozní, zkusit natlakovat o něco víc a po nějakou dobu sledovat manometr, zda neklesne hodnota. Pokud by se netěsnost objevila, zkusit pak starou metodu plynařů, natírat spoje roztokrm jaru s trochou vody. Bublinky se objeví.To mě napadlo tak zkusmo, možná existuje nějaké profi řešení.
Opravuji - roztokem.
Feraxi,řekl bych,že nátopná zkouška je něco dost jiného,než kontrola těsnosti. Takhle to asi nepůjde.
Chcete dělat tlakovou zkoušku jestli to někde neteče? Potom bych nas konce trubek podlahovky namontoval uzavíratelné kohouty, trubky napustil vodou, na jednom konci zavřel během napouštění vody (tím pádem odvzdušnil), na druhý konec bych přidělal krom uzavíracího ventilu ještě zpětný ventil a napojil kompresor. Na něm nastavíte požadovaný zkušební tlak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.