Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oken, ošetření připojovací spáry

Od: jenda22 odpovědí: 8 změna:
Ahoj, před podpisem smlouvy ji procházím a čtu:
součástí sjednaných prací není Ošetření připojovací spáry, zákazník tímto potvrzuje, že byl seznámen
s požadavky a cenou provedení připojovací spáry podle ČSN 73 0540-2 a ČSN 74 6077 a výslovně potvrzuje, že toto
ošetření v rámci smlouvy o dílo NEPOŽADUJE.
Co jsem hledal na netu tak je to jedna z důležitých věcí tak je mi divné že to firma má ve smlouvě že to nedělá. Jedná se o firmu Pramos.
Jedna se o výměnu starých oken za nová plastová.
mámy tom osetření trvat nebo se to dělá jen u novostaveb?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Spoustu zákazníků se domnívá, že parotěsné a difuzní pásky okolo oken je zbytečné, přestože to norma nařizuje. Proto se zhotovitel vyptává VŽDY, zdali chcete pásky čí nikoliv. Je jen na Vás, co si objednáte.

hodnocení

1x
Přesně jak píše Milan, většina firem pásky standardně nedává, je třeba si je vyjednat ve smlouvě a samozřejmě zaplatit.

kepler*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti vím, že stavební firmy jen nastříkají těsnící pěnu a je na nájemníkovi, aby si to dočistil sám, Dokonce jsem si musel sám sundávat ochranné fólie z vnější části rámu oken. Přitom když se to neudělá včas, pak je odstranění velmi obtížné. Firma to ve své smlouvě zřejmě nemá a majitel bytu to hází na nájemníka. Takové smlouvy s firmou totiž vychází pro majitele levněji. Můžeš být naštvaný, odmítnout smlouvu a stěžovat si, ale to je asi tak, co můžeš udělat.

Nesmysl.Z vlastní zkušenosti vím, že firma udělá co je ve smlouvě.bude-li kompletní práce udělá to komplet.

re4zon
hodnocení

0x
Tak si to osetreni (pasky) bud s nimi dohodni a zaplat, nebo si je kup a nalep sam. Ja to musel delat taky tak, protoze to nalepili blbe a nez se s nimi dohadovat a hlidat je, rekl jsem si o roli pasky a nalepil to sam. Jestli tam ty pasky potrebujes je otazka do jakeho domu okna davas.

jenda22
hodnocení

No mám zaplacenou demontáž, montáž, zednické zapraveni a likvidaci. Tak jsem počítal že je to se vším všudy a dle norem(správně).

krtek*
hodnocení

0x

základní otázka zní...jsou ty okna do novostavby nebo do rekonstruovaného bytu/domu? Pokud jsou do novostavby, tak jejich užitná hodnota a použití je na místě. Pokud jsou do rekonstrukce, tak jsou úplně zbytečné, protože netěsní a nedrží tak jak by měly

re4zon
A jak jste na tohle prisel? Ja je daval pri rekonstrukci a drzi dobre, jen se musi odstranit prach a vetsi nerovnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]