Ahoj, před podpisem smlouvy ji procházím a čtu: součástí sjednaných prací není Ošetření připojovací spáry, zákazník tímto potvrzuje, že byl seznámen s požadavky a cenou provedení připojovací spáry podle ČSN 73 0540-2 a ČSN 74 6077 a výslovně potvrzuje, že toto ošetření v rámci smlouvy o dílo NEPOŽADUJE. Co jsem hledal na netu tak je to jedna z důležitých věcí tak je mi divné že to firma má ve smlouvě že to nedělá. Jedná se o firmu Pramos. Jedna se o výměnu starých oken za nová plastová. mámy tom osetření trvat nebo se to dělá jen u novostaveb?
Spoustu zákazníků se domnívá, že parotěsné a difuzní pásky okolo oken je zbytečné, přestože to norma nařizuje. Proto se zhotovitel vyptává VŽDY, zdali chcete pásky čí nikoliv. Je jen na Vás, co si objednáte.
Z vlastní zkušenosti vím, že stavební firmy jen nastříkají těsnící pěnu a je na nájemníkovi, aby si to dočistil sám, Dokonce jsem si musel sám sundávat ochranné fólie z vnější části rámu oken. Přitom když se to neudělá včas, pak je odstranění velmi obtížné. Firma to ve své smlouvě zřejmě nemá a majitel bytu to hází na nájemníka. Takové smlouvy s firmou totiž vychází pro majitele levněji. Můžeš být naštvaný, odmítnout smlouvu a stěžovat si, ale to je asi tak, co můžeš udělat.
Tak si to osetreni (pasky) bud s nimi dohodni a zaplat, nebo si je kup a nalep sam. Ja to musel delat taky tak, protoze to nalepili blbe a nez se s nimi dohadovat a hlidat je, rekl jsem si o roli pasky a nalepil to sam. Jestli tam ty pasky potrebujes je otazka do jakeho domu okna davas.
základní otázka zní...jsou ty okna do novostavby nebo do rekonstruovaného bytu/domu? Pokud jsou do novostavby, tak jejich užitná hodnota a použití je na místě. Pokud jsou do rekonstrukce, tak jsou úplně zbytečné, protože netěsní a nedrží tak jak by měly
re4zon
A jak jste na tohle prisel? Ja je daval pri rekonstrukci a drzi dobre, jen se musi odstranit prach a vetsi nerovnosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.