Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám několik destiček z plexiskla cca o tlouštce 4mm. Potřeboval bych udělat destičku z plexi tlustou cca 16mm, tzn. plošně na sebe slepit čks 4mm destiček. Čím by to bylo nejvhodnější udělat? Co kdybych v acetonu rozpustil polystyren a tím pak plexi slepil? Bude to držet? Podotýkám, že mi vůbec nejde o průhlednost výsledné silné destičky z plexi. Jaká z toho vyleze barva-nebarva, průhledná-neprůhledná, průsvitná či flekatá, na tom mi nezáleží. Hlavně aby to drželo pohromadě. Ideální by byla destička ze silnějšího pertinaxu. Tu ale nemám možnost sehnat, ani nevím, kde bych jí koupil a hlavně potřebuji rozměr cca 30x15cm a kvůli tomu nebudu kupovat velkou desku. Destičky plexi mám, tak mě napadlo, že bych to udělal z plexi.
Co vy na to, půjde to?
Jestli by to drželo polystyrenem rozpuštěným v acetonu nevím, možná ano, ale ten polystyren je tam v podstatě nadbytečný. Raději bych když tak rozpustil to plexi. Polymetyl metakrylát je rozpustný v ketonech, takže by možná stačilo naleptat povrch jen acetonem. Jinak existují i specializovaná lepidla, třeba UHU na plasty, nebo dražší a přímo na plexi Acrifix. Co to ale udělá s tvarem nevím, chtělo by to zatížit na rovné podložce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.