Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepení plexisklových desek

Od: jipodpet® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám několik destiček z plexiskla cca o tlouštce 4mm. Potřeboval bych udělat destičku z plexi tlustou cca 16mm, tzn. plošně na sebe slepit čks 4mm destiček. Čím by to bylo nejvhodnější udělat? Co kdybych v acetonu rozpustil polystyren a tím pak plexi slepil? Bude to držet? Podotýkám, že mi vůbec nejde o průhlednost výsledné silné destičky z plexi. Jaká z toho vyleze barva-nebarva, průhledná-neprůhledná, průsvitná či flekatá, na tom mi nezáleží. Hlavně aby to drželo pohromadě. Ideální by byla destička ze silnějšího pertinaxu. Tu ale nemám možnost sehnat, ani nevím, kde bych jí koupil a hlavně potřebuji rozměr cca 30x15cm a kvůli tomu nebudu kupovat velkou desku. Destičky plexi mám, tak mě napadlo, že bych to udělal z plexi.

Co vy na to, půjde to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Jestli by to drželo polystyrenem rozpuštěným v acetonu nevím, možná ano, ale ten polystyren je tam v podstatě nadbytečný. Raději bych když tak rozpustil to plexi. Polymetyl metakrylát je rozpustný v ketonech, takže by možná stačilo naleptat povrch jen acetonem. Jinak existují i specializovaná lepidla, třeba UHU na plasty, nebo dražší a přímo na plexi Acrifix. Co to ale udělá s tvarem nevím, chtělo by to zatížit na rovné podložce.

eshop.zenit.cz/...

hodnocení

0x
Nepůjde, bazoš inzerce atd. Výsledkem bude nepevné zbastlení neforemné a křivé desky

jenda2*
hodnocení

0x

Chloroformen dávkovaným injekční stříkačkou. Špiškově vzlíná, takže stačí na složený kus jen jehlou aplikovat chloroform mezi spoje.

jabraka*
hodnocení

0x

Podle dotazu však ani nevíš,zda jde o plexisklo,tey polymetylmetakrylát.Může to být stejně i polystyren,polykarbonát,nebo i PVC.I další polymery.Silnější desky se dají v malých rozměšrech i odlít(polymerovat ve formě)

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]