Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regál ,druhy,šrouby nebo bez

Od: novak1* odpovědí: 19 změna:

Koupil jsem regál v OBI 180cm vysoký.Sloupky byly delené po 90cm.Když jsem ho zmontoval byl nakrivo.Prevrtal jsem nové dírky a vyrovnal ho ,teď je ok ale police trochu nejsou vodorovné ,to si nikdo nevšimne. Šroubky tam byli blbé ,strhával se závit,polská výroba.Musel jsem koupit nové.

Další regál jsem koupil v Hornbachu 180cm výška,slopky jsou z jedného kusu,je rovný,šroubky kvalita,vyrábí to česká Kovona ale je to papír.Proč se tak šetrí na materiálu? Police má udržet 75kg ,bál bych se toho.

Teď chci koupit ješte jeden regál ale takový mají jenom nasouvací ,takový bez šroubu. Má takový regál nasouvací stabilitu? Jeden byl vystavený v obchode a kýval se tak 3cm do strany.Šroubovací stojí pevne ale tento nasouvací ,nevím .Máte takový nekdo? Ke zdi to upevňovat nebudu,regál má stát i bez upevnení.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

. Ono js spíš problém že spousta lidí kouká na peníze a ne na kavalitu,pak brečí, že je to polský ,čínský ... šmejd.

hodnocení

2x

Většina potíží pramení z nepochopení principu. Setkal jsem se s množstvím různých typů regálů a mužu s klidem říct, že když se dodrží záměr výrobce a regál se nepřetěžuje, fungují všechny dobře. Ten »nasouvací« musí být ošetřený proti pohybu tzv. zavětrovaný, mívá v zadu desku, nebo lanka, závitovky, či plocháče křížem a to má být utažené, nebo je přímo z návrhu určený k fixaci ve svislé poloze ke stěně. Neni pravda, že každý regál má být schopný stát i bez upevnění, kór v hobby třídě. Výrobce přesně stanovuje, jsou-li regály montovány do sestav, který musí být kotvený, nebo zavětrovaný.

novak1*
hodnocení

Možná by se dal predelat na šroubovací.

Jedna vec me štve ,že neprodávají police navíc,nekde by jsem pridal police a nejsou. Kovovu polici 750x300 neseženu.Musel by tam udelat nejakou drevenou polici.

vilik*
hodnocení

1x
Diesel má pravdu.
Udělal jsem si ze spárovky z výprodeje a doma hoblovaných latí regály do špajzu na míru, stálo mě to nejméně dvakrát víc než hotové kovové police a celý víkend mé práce, ale můžu to lidem ukázat a mám to napořád.
Když si koupím tu hrůzu v marketu, na kterou jsem původně taky koukal, tak sice ušetřím, ale používat bych se to bál.

krtek*
hodnocení

1x

regále dělám ze střešnch latí a osb desky...levnější sice trochu pracnější na vyměřování, ale pevnější

hodnocení

0x

Mám bezšroubový z OBI za 499,- a nemám s ním problém. Ovšem je na něm jen pár kilo.

re4zon
hodnocení

0x
Mam dva bezsroubove z lidlu za par korun, jsou kazdy ze dvou mensich. Jsou rovne a pevne jak zidovska vira, nebal bych si na ne posadit nekolik lidi. A to jsou police jen z nejake 10 dtd.
Na police z 10 DTD posadit několik lidí? To jako opravdu?
re4zon
Na ten regal, ne na kazdou polici. Mozna je to 12, nemeril jsem to. Ale uz jsem na ni stal a nic. Je to navic obdelnik podlozeny po celem obvodu, takze to vydrzi prekvapive dost.
novak1*
hodnocení

Deskove police se mi nelíbi ,muže to navlhnout a pokroutí se,radej kovove police.

hodnocení

0x

Regály na míru si vyrábím z válcovaných úhelníků, většinou 25 x 25 mm, na které nařežu police z OSB desek. Něco svařím, něco sešroubuju 8 mm šrouby. Na takový regál klidně naložím pár metráků a ani se nehne. Je to sice trochu pracnější, ale mám tak spolehlivé regály, které mě přežijou. Cenově nevím, ale asi to o moc dráž, než šunt z Lídlu nevyjde.

Před časem jsem našel u popelnic slušně vypadajíci, nevelký kovový regál. Vzal jsem ho domů, lehce poopravil... a zjistil jsem, že neunese ani sám sebe. Něco takového rozhodně mít nemusím. Skončil zas u té popelnice.

doplněno 08.08.19 15:28:

"...bych se musel patlat s barvou"

No to asi jo, záleží na tom, kde bude regál stát (třeba v suché garáži to není až tak nutné) Zase byste ale měl jistotu, že se mu neohnou nohy, když do něj uložíte 30 lahví s okurkama :-D

novak1*
hodnocení

Taky jsem chtel udelat regál ale materiál by vyšel minimálne 3xdráž.A ješte bych se musel patlat s barvou.Deklarují nosnost police ,když to bude platit tak mi to stačí .

novak1*
hodnocení

Tak dá se koupit regál co udrží i 30 lahví s okurkama ale bude stát 5000kč.

sollik*
hodnocení

0x

Nepíšete kam chcete regál umístit. Pokud Vám až tak nezáleží na vzhledu podíval bych se po starším z inzerce. Nějaký poctivý, bytelný.

novak1*
hodnocení

Tento do kuchyne ,ale potřebuji rozmery polic 900x500a výška do 900mm.

hodnocení

0x

Nekupuju, co je od pohledu "fórové. Kupovat "šunt" a pak nadávat nedává smysl. Potřebuji-li kvalitní regál, nekupuju nějaké slabé plíšky.

hahanaj*
hodnocení

0x

Máme kvalitní bezšroubové a jsou stabilní už několik let bez problémů.Máme je ve špajzu v komoře a ve sklepě všude v pohodě bez ukotvení

doplněno 09.08.19 08:53:

objednávali jsme zde , mají hodně rozměrů

ceskeregaly.cz/...

máme regály plně zatížené

Regál ,druhy,šrouby nebo bez
Regál ,druhy,šrouby nebo bez #2
novak1*
hodnocení

To je krása.Dokonce lahve udrží. Težké veci se mají dávat dolu a lehké nahoru kvuli stabilite.

Možná to bude stejná firma co má název Slovenské regály ,taky má sídlo v Čechách.

hahanaj*

no přeci se pro lahve nebudeme ohýbat:-D , udrží vše a to ještě nebyly zrovna v době focení regály plné ...opradvu spokojenost nadevše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]