Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou krytinu na malý sklon střechy?

Od: biban odpovědí: 9 změna:

Hezký večer, jakou použít krytinu na zahradní domek 4x3m se sklonem pultové střechy 7°? Mám zbytek šindelů, tak mě napadlo dát na běsnění podkladní asfaltový pás a na něj celoplošně přilepit šindel, ale nejsem si tím moc jist.

Jake jiné řešení by bylo dostačující, cenově přijatelné a hlavně zvládnutelné svépomocí?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím co je běsnění ve spojení se střechou, ale já bych zde použil vlnitý plech.

06.08.19 20:08

souhlas

biban
hodnocení

A jak nebo čím se utěsňuje čelo plechové tabule, aby vítr nenafoukal vodu pod vlny? Při tak malém sklonu to bude asi podfukovat ne?

biban
hodnocení

Ne běsnění, ale bednění :)

mili3478*
hodnocení

0x
Dobry den,ten sindel nebude moc dobry napad,maly sklon, radeji bych volil treba satjam Rapid,jednoducha montaz,jedna strana se prisroubuje a druha zacvakne,trosku to pripomina falcovku,jestli se nepletu pro sklony strech 8 procent.

hodnocení

0x

šlo by použít i alternativní - ale doporučil bych tedy udělat střechu nejprve pochůzí... nějaké ty trámky a na ně laťovou kompletní střechu - na tuto střechu pak třeba jen IPU a kvalitní barvu - nebo i ten šindel.. to už je jedno. Jen to musí mít dobrou izolaci.

jirib
hodnocení

0x
Důležitá je tajy lokalita...rozdíl bude někde na horách nebo někde v nížině u Labe.
Taky budeš jistě limitován nosností střechy...takže betonové tašky asi NE.
Za mě jedině plech.

jp
hodnocení

0x

Mám stejně velký zahr. domek na něm šindel a žádný problém, střecha též s malým sklonem. Při tak malém obsahu střechy není co řešit. Starosti může dělat pouze velká střecha s malým sklonem, kvůli případné velké vrstvě sněhu. To není můj problém, když zaprší voda normálně steče.

jendad

Také mám na boudě s nářadím šindel (sklon 18cm na 1m) a žádný problém . A sněhu jsem tam měl letos pul metru .Nikdy nic nezatékalo . Dělá se také asfaltový pás (ipa) s kamínky jako má šindel . Viděl jsem to na betonových garážích . To je potřeba , ale hořákem zspodu asi nahřát , aby se to přilepilo .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]