Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna plastové žárovkové objímky

Od: menclium* odpovědí: 5 změna:
Ahoj, prosím o pomoc se zapojením plastové objímky e1.cz/...
Odešla nám v lustr původní objímka, která je však napevno spojená s kabelem (není možné ji nijak sundat). Budu tedy muset původní objímku odstřihnout a přidělat novou. Když se však dívám na novou, vůbec nevím, jak bych měl uchytit drátky v objímce - chybí jakákoliv možnost uchycení. Dále bych se chtěl zeptat, jakým způsobem pak lustr drží na šňůře? Nevypadá to, že bych měl po secvaknutí objimky ještě místo uvnitř na uzel na šňůře... Díky moc za každou radu, tohle bohužel není moje parketa :(

Výměna plastové žárovkové objímky
Výměna plastové žárovkové objímky #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

kabel protáhneš tím spodkem a dáš na izolaci vnější stahovací pásek a řádně utáhneš. zapojíš vodiče - černý nebo hnědý na spodek žárovky, to si budeš muset zjistit který to je. modrý pak na druhou stranu. Zacvakneš spodek a pak jen přišroubovat

dusger*
hodnocení

0x

Tohle je objímka určená pro tvrdý-plný drát. Kup si na laněný a rovnou i s uchycením, takovou, jako potřebuješ.

Myslím že lze bez problému použít i pro laněný vodič opatřený lisovací dutinkou.

menclium*
hodnocení

Ahoj, moc děkuji za odpověď, ale vůbec teď nevím, co máš namysli :( Mám vlastně jen tři parametry:
1) objímka na E27
2) vnější závit, na který půjde namontovat kroužek kvůli uchycení stínidla
3) aby se to dalo někde sehnat :)
Nemáš nějaký konkrétní tip prosím?
Pokud máš namysli koupit přímo objímku s kabelem, tak to nejde, protože kabel má naprosto úchylný navíjecí mechanismus (lustr není naštěstí můj...)

111 - to popsal přesně, co na tom nechápeš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]