Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezavějící topení

Od: grebeka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

může mi někdo poradit, zda existuje nějaká barva ve spreji vhodná na litinový rezavějící radiátor? Rez nelze úplně odstranit pro nedostupná místa. Vím, že např. barvu Hammerite je možné na rez použít, ta ji prostě zlikviduje a je klid. Nicméně Hammerite nedělají ve spreji a štětcem se na všechna rezavějící místa nedostanu. Je mi jasné, že by bylo jednodušší koupit nový radiátor, nicméně v současnosti potřebuji opravit jen jeden jediný, ostatní budeme měnit později.

Díky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Samozřejně se dělají barvy na radiátory i ve sreji (viz foto) ,ale vy máte problém jak odstranit rez z míst kam je mizerný přístup. Buď koupi malé ocelové kartáčky jsou velké asi jak kartáček na zuby a nebo se u vás v okolí podívat jestli tam není specilní prodejna na barvy. Kde dost často plní sreje mně osobně plní spreje člověk který mně jinak míchá barvy na auta a má plničku srejů. Možná ve vašem okolí najdete podobného.

přeji krásný den petronell.

doplněno 16.12.09 23:42:

Nicméně jsem našel i toto godfrey-diy.co.uk/...

Rezavějící topení

jabraka*
hodnocení

0x

Tak bych řekl,že máš štěstí,že máš litinové radiátory.Protože jedině litina vydrží 100 let.Prakticky rezaví jen povrchově a prorezlý - děravý článek nenajdeš.No a to natírání štětcem?stačí na to malý zároháček a dostaneš se do všech zákoutí,kam bys stříkala sprejem.Prévě na radiátory se barvy ve spreji nedělají asi proto,že poprášit si obývák nikdo nechce.

JABRAKA

hodnocení

0x

Jak píše Jabraka, litinový radiátor nerezatí, ani nekoroduje. Zkuste odrezovač bezoplachový a malý zároháček.

jabraka*
hodnocení

0x

Tomu se,petronell,říká dobrá rada.Ale stejně bych spíše natíral štětcem.Líp to drží,A na litinový radiátor bych řekl,že není ani potřeba pak odrezovat.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]