Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit borůvky

Od: j* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.Stala se mi nemilá věc,vylil jsem na koberec borůvkový kompot a nevim jak to vyčistit.Prosím poraďte,jinak mám na krku rozvod.Děkuji.Jarda

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tak už si pomalu pohledej předmanželskou smlouvu. Ne, teď vážně. Jelikož se to nedá hodit do pračky, bude to hodně težké.
Skvrnu můžeš zkusit posypat bělidlem, navlhčit, nechat dlouze pusobit a čekat na zázrak. Druhá možnost je v použití žlučového mýdla na skvrny za současného odříkání nejtěžších zaklínadel. Tak hodně zdaru.
tilka

Zkus skvrnu navlhčit a posypat kyselinou citronovou, ta dobře působí na ovocné skvrny. Krystalky by se měly zabarvit do fialova.Zkus to víckrát.

Potom bych zkusila vanish na skvrny.

S tím rozvodem to snad nebude tak zlé, to je přece malichernost, i kdybyste doma měli pravý peršan.

zzaza
doplnit odpověď
hodnocení

0x
skus flek navlhčit a na něj nasypat prášek do pečiva a použij kartáč.. když bělí prádlo,třeba trochu zabere i na ty fleky...a číhej až udělá taťka taky nějakou chybu a pak mu to vrať, nemuže tě nějak vinit,nikdo není dokonalý ne?
de.bill
Já bych to vystřih*smich*

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je zajímavé,že skvrny od borůvek se nejlépe vyčistí v zimě.Jinak zkus posypat solí a vymačkat hodně citrónové šťávy.Skvrny od vína se čistí líp než od borůvek.Přeji hodně pevných nervů.:(
kom
Zkus SAVO, nebo hodně vyčerpaný ustalovač, nebo odbarvovač. Pokud to ovšem odbarví i koberec, máš smůlu. Vyzkoušej na nějakém odřezku.

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
J- Nikdy na koberce ne savem jiak mate po koberci,jedině koupit čištič na koberec to je jediná pomoc:)SO.

hodnocení

0x

Na skvrnu od borůvek na světlém koberci mi pomohlo:
nakapat ocet, posypat jedlou sodou. Po chvíli (15 minut?) houbičkou nebo kartáčem čistit a vysát třeba ubrouskem. Potřít tuhým mýdlem. Případně po pár dnech mýdlo ještě za pomocí vody z koberce vyčistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]