Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji se dostat do garáže (ne cizí), klíč nemám. Potřebovala bych poradit, jak odvrtat zadlabací zámek - zřejmě s tvarovým klíčem, pokud to hraje roli. Mám objednaný šperhák, ale moc nevěřím, že budu vědět, jak na to a půjde to s ním, dnes jsem zvolila cestu mírného násilí a poohýbala to v zámku tak, aby se tam dostal podobný klíč, ovšem otočit s ním pak nejde, takže mám obavu, že to nepůjde ani s tím šperhákem, natož když jsem to v životě nezkoušela. Kdybych tedy musela přistoupit k vrtání, jak na to? Ke klasické fabce videa jsou, tam je jasné, kde vrtat...ale kde přesně vrtat při tomhle zadlabacím zámku? Předem děkuji za jakékoliv rady.
Pokud je to klasický jednoduchý zámek, který má jen nějak tvarovaný klíč, šperhákem ho otevřete (jestli jste zámek neponičila). Pokud je to ale dozický klíč, který má různě prořezané zoubky, šperhákem ho neotevřete. Vrtáním si nijak nepomůžete, není co vrtat. Nezbyde vám než dveře vyvrátit nějakým pajcrem, čímž je ale poškodíte.
Netuším, jestli klíč byl tvarovaný či dozický...ani nevím, jestli jsem to nepoškodila...no uvidím, až mi dorazí šperhák, ale moc nadějí tomu nedávám...spíš mne zajímalo to odvrtání, jestli to nějak jde...takže děkuji za odpověď. A ještě jedna otázečka, pokud bych to již poškodila, poradí si s tím i tak zámečník?
Zámek s tvarovým klíčem, ani zámek dozický nijak odvrtat nelze. Odvrtat se dá vložka z vložkového zámku, což ovšem není Váš případ. Zámek s tvarovým klíčem otevřete špehákem bez problémů (i když i to chce trochu šikovnosti), dozický zámek neotevřete ničím. I na dozické zámky sice šperháky existují, ale to už je práce pro zkušeného zámečníka (nebo bytového zloděje ). Jestli nikoho takového neznáte, bez značného poškození dveří je neotevřete. Oprava takových dveří je pak práce pro truhláře a není zrovna jednoduchá.
Jestli se Vám do zámku podařilo zastrčit jiný klíč a přesto s ním nejde otočit, jde s největší pravděpodobností o zámek dozický. Mimo to zámky s tvarovým klíčem se používají třeba k pokojům, těžko by ho někdo namontoval do garáže. Asi budete muset volat zámečníka.
máte zamčeno nebo jen jste si zabouchla? Jaké máte kování na dveřích? Pokud áte zabouchnuto a staré kování které se dá odšroubovat, tak by snad stačilo odšroubovat a kleštěmi otevřít. Jinak asi nezbude než pozvat zámečníka, vyjde to asi levněji jak nové dveře.
Zadlabací zámek? jaký?Na takový typ klíče : klicovecentrum.cz/... nebo takový typ : klicovecentrum.cz/... s vložkou : klicovecentrum.cz/...
Ano, vím o odvrtání vložky (ale ta tam není), proto jsem se ptala na odvrtání toho zámku jako celku, jestli to čirou náhodou nějak nejd, fakt tomu nerozumím. Dveře jsou zamčené, dřevěné...lištu jsem odšroubovala, to jde v pohodě a asi to zkusím tou flexou...respektive zítra mi ještě přijde šperhák, nicméně buď je to klíč dozický, nebo stejně nebudu tak šikovná, zdá se mi tam těch "poloh" nějak moc - jakoby jak hluboko zajedu klíčem, šperhákem, je to dost hluboké, tak moc nevěřím, že to trefím, navíc jak už jsem psala, jsem do toho vrtala vším možným - kleště, šroubováky atd., abych to roztáhla a dostala tam jiný klíč.
Takže nejlepší asi bude opravdu přeřezat to flexou, snad to půjde, bude to má premiéra . Děkuji všem!
Nejlepší bude zámečník. když nevíte jak na to. Nebo je rovnou vyrazit ale na to(dle inidicí že jste žena) nemáte a rozbili by se dveře.Ale flexou je vlasrtě také poškodíte!
Pokud sundala klapačku, (alespoň to tak chápu,) tak flexou řízne jen střelku zámku a normálně klikou otevře. Pak se jen vymění zámek za něco jinýho, našroubuje zpátky klapačka a hotovo vyřízeno.
Ano, je to tak...klapačku (lištu) jsem odstranila, takže vidím mezeru a v ní zamčený zámek - střelku, tu přeřezat flexou...to snad nebude tak veliký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.