Nejste přihlášen/a.
Viděl jsem šroubovák na bity, který se krásně držel neb rukojeť byla kolmá k násadě bitu. Šroubovák byl tak ve tvaru písmene T. Jak se to jmenuje? Obtížně koupit, najít v eshopu, když nevím název. Bylo možné použít velkou sílu k šroubování. Pomůžete?
"Viděl jsem šroubovák na bity, který se krásně držel..."
Ano, krásně se drží, ale šroubovat s tím nejde.
Jak se to jmenuje už tu odpvěděli rádci předemnou, takže jen připojím svůj názor na tenhle vynález (nemusíte s ním souhlasit):
Jako montér (nejen elektro) jsem za 2 desetiletí praxe zašrouboval tisíce nejrůznějších šroubů a rukama mi prošly desítky nejrůznějších šroubováků. Tuhle věc mi před mnoha lety daroval otec. Myslel, že je v tom ráčna (není). Párkrát jsem to použil. Od té doby to leží hluboko v šuplíku (je mi to líto vyhodit). Předmět zcela nepraktický a v běžné práci skoro nepoužitelný.
když mi odešel plast, navrtal jsem kulatinu 16mm a navařil, utáhnout se tím dá už cokoliv bez problémů
Jestli potřebuješ velkou sílu ke šroubování, děláš zřejmě něco špatně:
Téčka používám prakticky nejvíc z celého vercajku - jenže rozhodne ne na bity a ne jako šroubováky, ale jako imbusy, které se dnes na strojích vyskytují nejvíc. Ta verze s plastovou T rukojetí je dost nepraktická - rukojeť je sice ergonometrická, ale ve spoustě případů dost překáží.
Proto používáme celokovové téčka s přesuvnou rukojetí - to umožňuje tyto nástroje použít i v koutě a pod.
Krom toho mám i sadu kloubových téček - ty jsou v mnoých případech nezbytné, protože soudruzi konstruktéři mnohdy schovávají šrouby na naprosto nepřístupné místa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.