Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Azbestova snura?

Od: bart* odpovědí: 6 změna:
Nasel jsem tuhle zrejme izolacni snuru v ramu okna. Igelit, kterym to asi byvalo obaleno se uz rozpadl. Barak je stary, povalecny, ale je mozne, ze uz okno menilo v dobe, kdy azbest frcel. Rekl bych tedy azbest, ale ta ruzova barva je divna. I ta struktura mi prijde jina, nicmene jsem azbest uz leta nevidel. Pozna, poradi nekdo?
Azbestova snura?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to skelná vata..a obaleno tím igelitem to bylo proto, aby to tolik "nekousalo".

Tělat s tímhloe svinstvem byla jedna radost. Ještě 14 dní po brigádě jsem měl na rukou "kousající" zbytky...a nešlo a nešlo to vyndat a zbavit se jich.

111®
hodnocení

2x

podle mne je to skelná vata

hodnocení

1x

Viděl jste azbestový provazec? Neviděl.ten a) vypadá jinak-je světle šedé barvy ; b) nebývá obalen "igelitem" .

Toto je provazesk tzv skelné vaty proto je-bývá obalen spíše něčím podobným celofánu nikoluv igelitu.Navíc vidíte jednotlivá skelná vlákna ajek se tto leskne ,azbestový by toto neudělal.Tento se používal jako tepelně izolační materiál zejména v paneláciích mez rámem okna a meziokenními vložkami a panely!

hodnocení

1x

Na Vašem obrázku je sklo. Azbestová šňůra vypadá takhle.

Azbestova snura? #2

hodnocení

0x

Je to opravdu skelná vata.

bart*
hodnocení

ale jo, videl, patlal jsem to ne vyfuky na masinu, na rouru na kamna. Ale je to strasne let, kdo si to ma pamatovat :). Vim, ze byl takovy hladky, mekky a sedy. Proto se ptam.
Ze kdy je ta skelna vata? Vsude jinde je takova ta stara, bila. Jde mi o to, kdy se okno cca menilo,zda z toho jde usoudit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat azbest

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]