Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IBC nádrž,

Od: joachym* odpovědí: 4 změna:

dobrý den,potřebuji poradit s těsněním kohoutu ibc nádrže.Mám již dost starý typ a matici co drží kohout nelze již sehnat.Koupil jsem tedy podobnou ale má jiné stoupání závitu takže protéká.Stačil by na to silikon?Nebo mám namotat teflonovou pásku a ještě něčím jistit třeba epoxydem?Za odpověď děkuji.

IBC nádrž,
IBC nádrž, #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já tam osobně mám teflonovou pásku - hoooodně pásky - ale funguje to.

hodnocení

2x
Podívejte na www.plastovenadrze.com. Jsou tam čtyři druhy připojovacích závitů, 59 a něco, 60, 63 a okolo 100mm s rozdílným stoupáním závitů...nebo obalcentrum.cz

re4zon
hodnocení

2x
Jestli nesezenete spravne vicko, dejte tam koudel nebo tu pasku.

hodnocení

2x

Pokud má matice jiné stoupání závitu než hrdlo na nádrži, tak to na sebe nenašroubuješ. A pokud to našroubuješ, tak ten závit nebude držet, může kdykoliv přeskočit.

Změř rozměr závitu a stoupání závitu. Potom hledej na internetu příslušenství k IBC nádržím.

Další možnost je, že požádáš nějakého soustružníka v okolí, aby ti matici se závitem vysoustružil.

Pro utěsnění vůči hrdlu nádrže slouží poché těsnění. Ten velký závit má na obvodu zářezy, takže ikdyž tam namotáš cokoliv, tak voda přes ty zářezy poteče ven.

Jestli ti to prosakuje až v místě uchycení vypouštěcího kohoutu, tak z fotky nevidím jak je tam uchycen a utěsněn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]