Ahoj. Rozhodl jsem se do bytu nainstalvoat okenní klimatizace (jednoduchost realizace, minimum dohadování s SVJ). Máte někdo nějaké rady a nebo tipy na to, co koupit a od koho si to nechat nainstalovat?
diskuze podobná, ale téma a očekávaný závěr je jiný.
jirib
Okenní klima,jakou znáš z amerických filmů nebo z letovisek od moře. Ano,udělá se díra pod oknem a do ní se zabuduje klimatizační jednotka.Funguje to. Ale ty máš jiný problém s povolením od SVJ...bohužel jsi jen vlastník bytu,né celého domu...
@jirib proč zase ta díra pod oknem? Žádná díra se u okenní klímy nedělá a psal jsem to už v minulém vlákně. Klimatizace se prostě zatěsní do rámu okna, akorát tím (na léto) přijde o možnost používat jedno okno.
def
Ad díra pod oknem: Ono i v návodu je uvedeno, že se dělá díra do zdi - zjevně proto si lidi myslí, že je to nutnost. V případě umístění do okna se pak nad klimatizací musí (dle návodu) udělat nějaká stříška proti dešti. Jak tyhle klimatizace v ČR nikdo pořádně nedělá, tak mi to nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil. Prostě to tady nikdo nezná :/
jirib
To bys musel mít okno velikosti díry na montážní otvor klimy.Jak to budeš řešit po sezóně?Demontáž...?Ta krabice neváží pár kilo... Jak zaděláš zbytek okna?Firma ti to tam nenamontuje... Vymýšlíte akorát blbosti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.