Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít jádrovou omítku ke zdění?

Od: jan12* odpovědí: 10 změna:

Zbylo mi několik pytlů jádrové omítky, je rozumné ji použít na drobné dozdívací práce ze starých pálených cihel?

Mám kamenný dům a potřebuji srovnat vršek příčky (šířka 45cm) abych na ni položil trámy. Koupil jsem si původně pytlovanou směs malty na 10MPa, ale zdá se mi že moc nedrží.

Díky za názory.

doplněno 05.08.19 10:47:

Díky za odpovědi, jádrová se mi zdála taková mastnější, vaznější a lepší, ale měl jsem strach jestli něco nepřehlížím a pak to předělávat...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

04.08.19 23:00
hodnocení

4x

ano;)

hodnocení

4x

Jistě, jádrová omítka je kvalitnější z hlediska pevnosti.

Kolego nemáte pravdu-zdicí malta má v tlaku větší pevnost,je odolnější!ale na omítání se nehodí.kdežto jádrová se dá použít i na zdění ,u nosných zdí bych ale raději použil zdicí.

Zkuste zdící maltou nahazovat, pak povídejte něco o pevnosti.

Ferax a Diesle, každý píšete o něčem jiném. Oba máte pravdu.

Zdící malty jsou různé dle pevnosti MPa 5, nebo 10. Podle toho, kterou si veberete. Zdící a omítková malta, třeba

pci-cz.cz/...

má pevnost "jen"5MPa a je na obojí.

Milane zdravím tě. Je fakt, že tohle jsem nikdy při přestavbě domu neřešil. Namíchal jsem si maltu tak aby byla "mastná" (kdo se vyzná, ví o čem píšu) a hurá na věc. Nedávno jsem potřeboval něco opravit, koupil jsem si pytel malty a s údivem jsem zjistil, že je dost "ostrá" a při pokusu o nahození na stěnu padá. Tak jsem ji doladil a bylo to. Není prostě nad to, když si to člověk doma namíchá sám. Vím ale, že to vždy nejde, asi nejde koupit třeba dvě kolečka červeného písku. Cement a hydrát není problém. Jsem praktik, takže nějaké MPa neřeším.

Ferax, to já zase musím zkusit vše a zakládací maltou jsem dělal omítky. Nahodit to nešlo, jen natahovat hladítky. Drží to asi již 10 let a bez problémů.

(jsem takový pokušitel materiálu. například před měsícem jsem dělal fasádu z pytlované omítky, rok výroby je na pytli 2001)

Ferax-píšeš : Zkuste zdící maltou nahazovat, pak povídejte něco o pevnosti.. Já Sdělím -kdo umí -umí,umím i ohazovat betonem -potěrem to ale neznamená že to každý umí. Ale ty sis nepřečetl pořádně co jsem psal-mj že není vhodná na omítání!

diesel - Ok, ten kousek věty jsem přehlídnul.

05.08.19 10:43
hodnocení

3x

Ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]