Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám podobný dotaz, jaký už tu jednou byl. Chci se zeptat, na velikost I profilu, které ponesou pochozí podlahu v patře rodinného domu. Šířka domu (tedy délka profilu) je 6 m včetně síly zdí, kde bude profil zakotven. Mám možnost sehnat levně 140 I profil, ale bojím se, aby to nebylo málo kvůli kmitání.
Díky moc
I 140 je málo právě kvůli kmitání. Budete stát upostřed, někdo projde kolem vás a vy ucítíte jak se pod vámi podlaha pohybuje.
Použijte IPE160.
Díky moc za odpovědi. Mluvil jsem s projektantem, který mi řekl, že lze použít i tu 140, ale musí se dát hustěji vedle sebe, tj. po 80 cm alespoň a kvalitnější armaturu a beton vlastně vylít až do zdí pod pozednice a prý by to mělo stačit, ale pořád to ve mně hlodá. Ona čistá šířka domu je nějakých 5 m, těch 6 je i včetně obvodových zdí... ale pořád jsem nějaký nerozhodný, do čeho jít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.