Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost I profilu pro pochozí podlahu

Od: yarda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám podobný dotaz, jaký už tu jednou byl. Chci se zeptat, na velikost I profilu, které ponesou pochozí podlahu v patře rodinného domu. Šířka domu (tedy délka profilu) je 6 m včetně síly zdí, kde bude profil zakotven. Mám možnost sehnat levně 140 I profil, ale bojím se, aby to nebylo málo kvůli kmitání.

Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to málo, na těch 6m, bude podle mě málo i těch 160.

hodnocení

0x
Takmer urcite to bude malo. Fundovane poradi za par korun statik po predlozeni projektu.

figurek*
hodnocení

0x

I 140 je málo právě kvůli kmitání. Budete stát upostřed, někdo projde kolem vás a vy ucítíte jak se pod vámi podlaha pohybuje.

Použijte IPE160.

yarda*
hodnocení

Díky moc za odpovědi. Mluvil jsem s projektantem, který mi řekl, že lze použít i tu 140, ale musí se dát hustěji vedle sebe, tj. po 80 cm alespoň a kvalitnější armaturu a beton vlastně vylít až do zdí pod pozednice a prý by to mělo stačit, ale pořád to ve mně hlodá. Ona čistá šířka domu je nějakých 5 m, těch 6 je i včetně obvodových zdí... ale pořád jsem nějaký nerozhodný, do čeho jít

olinl

Udělej to podle projektanta nebo kup větší íčko. Íčko vždycky v novostavbě využiješ nebo ho v nejhorším prodáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]