Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie

Od: pavelpav* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, jsem instalatérský analfabet, prosím o radu, protrhla se mi sprchová koncovka u dřezové vytahovací baterie a musel jsem koupit novou, jenže řeším jak ji napojit na přívodovou připojovací hadičku která nyní trčí z pákové části baterie směrem do umyvadla, hadička je namotnovaná do trubek rozvodu vody, teď jen zbývá ji napojit na koncovku řeším jak. Přikládám pár fotek - na poslední z nich jsem domaloval současný stav baterie. Můžete mi prosím poradit jak hadičku trčíci z baterie napojit na koncovou sprchu? Děkuji

Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie
Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie #2
Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem instalatér, ale myslím, že je to jednoduché - jeden konec nové hadice našroubujete na spršku, druhý konec provlečete baterií ( poté, co vytáhnete starou hadici) pod dřez a tam se podíváte, na který vývod je zapojená ta nefunkční hadice, tu odšroubujete a nahradíte novou. Na tu novou ještě našroubujete závaží, aby se vám sprška vracela dobře zpátky.A to by mělo být vše. Případně někdo od fochu mě poopraví :)

pavelpav*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Asi by to takto šlo. Rád bych tam ale ponechal tu starou původní hadičku s přívodem vody, která je funkční nikde není prasklá, a na ni bych chtěl našroubovat tu koncovou sprchu nad dřez. Snad by se to dalo udělat nějakou přechodkou - dát ji mezi sprchu a tu hadičku. Jenže jakou vybrat tu přechodku, aby šla upevnit na konec hadičky?

pavelpav*
hodnocení

Mužete mi prosím někdo poradit, jak napojit vytahovací sprchovou koncovku na hadičku vedoucí pod rozvodu vody? Na té hadičce na jejím konci není žádný závit na který by se dala ta hlavice našroubovat, viz kresba na posledním přiloženém fotu.

kejki

Tak to je chyba, to je část s převlečnou maticí urvaná na spršce.

pavelpav*
hodnocení

píšete "to je část s převlečnou maticí urvaná na spršce" -

tomu nerozumím, tzn. že správně by na té hadičce měla být na konci matice?

karel556*
Samozřejmě
pavelpav*
hodnocení

Aha, já ji omylem, když jsem z té hadičky sundaval tu děravou koncovou sprchu odednal, je to už cca 14 dnů nazpátek co jsem to sundaval a porád sem odkládal opravu.

Je možný dát tam navléct na tu starou hadičku matici, nebo musím koupit celou hadičku? Dam předost variantě přidělat matici než dávat celou hadičku, příde mi to jednodušší než hadičku celou vyměňovat. Dá se někde sehnat jen tam matička se závitem na přidělání sprchy?

lmgify
hodnocení

0x

Pošlete fotky z mobilu obou konců, ať místní znalci lépe vidí, co na té nové sprše máte.

karel556*
hodnocení

0x
Sprška u dřezové baterie je v podstatě to samé co sprchová hadice u vanové baterie. Na konci hadice trčící do dřezu musí být převlečná matka, pokud ji u dřezové hadice nemáte tak sprchovou koncovku nelze přišroubovat, musí se použít nová hadice.
pavelpav*
hodnocení

Dá se ta převlečná matka někde koupit a přidělat na tu starou hadici? /dal bych tomu přednost před připevněním celé nové hadice.

Převlečka je nalisovaná přes koncovku není to tak jednoduché

pavelpav*
hodnocení

Když se mi tu převlečku podařilo při odmontování sprchy "šikovně" (já vůl proč jsem to tak udělal) stáhnout z hadice, tak snad by mohla jít namontovat převlečka nová, snad by to šlo. Otázka je kde tu převlečku sehnat, zda se dá sehnat?

kejki

No a tu starou sprchu už jste vyhodil? Vím, že to vypadá nerozebiratelně, protože se na jiné poradně někdo dotazoval, jak to rozšroubovat. Ten konec není běžně dostupný, právě proto, že se to spojuje profesionálně a výměna hadice je v daném případu nejjednodušší řešení i pro instalatéra.

111®
hodnocení

0x

no když mu šla sundat , tak ba snad mohla jíti nasadit...Ta matka...jedině že by hadice byla utržená, nakonec není nic jednodužšíhonež kouknout na hadici od sprchy jak je to uděláno...možná je tam to sedlo na imbus klíč..

hodnocení

0x

Jak tu bylo mnohokrát řečeno, musíte mít u koncovky převlečnou matici. Jen nechápu, jak jste ji mohl sundat. Musela být prasklá, jinak si to nedovedu vysvětlit. A jste si jistý, že jste tu převlečnou matici vytahoval? Podívejte se, jestli Vám nezajela pod baterii do prostoru pod umyvadlo - možná se někde houpe dole na hadici. Nafotil jsem Vám to. Tu matici jste, podle mě, nemohl ztratit, je kovová - pochromovaná a z hadice nejde sundat.

Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie #4

hodnocení

0x

Já mám teda už hodně starou stejnou baterii v kuchyni. 12 let. Za tu dobu jsem měnila tu hlavu 2x. Vždycky vyšroubuji tu sprchu a našroubuji novou. Asi jste někde něco urval. Z toho namalovaného obrázku té Vaší hadice nelze poznat, co máte vlastně za problém. Proč nedáte foto vaší rozbité baterie? *co*Určitě by šlo poradit lépe. Já přikládám foto té své zašroubované a vyšroubované. A to jsem jenom ženská a vyšroubovat to umím. A ta hadice vevnitř je pořád v pořádku i po těch 12 letech.

Koukám, že na fotce je vidět, že už je dost "jetá", ale funguje a normálně to vidět není, tak zatím nic měnit nebudu. :-D

Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie #5
Jak napojit sprchovoukoncovku dřezové baterie #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]